Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ και από τις έξι ομάδες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια μόνο οι δύο έχουν τη διάθεση να χαμογελούν. Η Λίβερπουλ, καθώς είναι η νικήτρια στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά και η Αρσεναλ, αφού ο νέος προπονητής Ουνάι Εμερι δείχνει πως μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια στη μετά Βενγκέρ εποχή.
Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ έμειναν χωρίς βασικούς ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα να το αντιμετώπισε πιο ήρεμα, ο Ζοζέ Μουρίνιο όμως δεν σταμάτησε να γκρινιάζει, με αποτέλεσμα να του φταίνε όλοι. Στην Τσέλσι ο Μαουρίτσιο Σάρι δείχνει ψύχραιμος, ενώ στην Τότεναμ ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει συνειδητοποιήσει πως δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές, ενώ του έλειψαν και αρκετοί παίκτες που ήταν σε διακοπές μετά το Μουντιάλ.
Στη Λίβερπουλ, λοιπόν, η δουλειά συνεχίζεται με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Αυτό το καλοκαίρι η διοίκηση δαπάνησε περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Ανφιλντ παίκτες που να δώσουν περισσότερη δύναμη και βάθος στην ομάδα. Οι Κεϊτά από Λειψία, Φαμπίνιο από Μονακό, Σακίρι από Στόουκ και κυρίως ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας Αλισον είναι τα νέα πρόσωπα της Λίβερπουλ. «Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες προκλήσεις. Και οι άλλες ομάδες έχουν ποιότητα και οφείλουμε να προετοιμαστούμε για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και όχι να μείνουμε απλά στις μεταγραφές» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ.
Το σημαντικό για τον γερμανό τεχνικό είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας είχε στη διάθεσή του τους περισσότερους παίκτες. Η μεταγραφή του Αλισον από τη Ρόμα κόστισε 75 εκατ. ευρώ και είναι η ακριβότερη στην ιστορία για τη θέση του τερματοφύλακα. Ωστόσο ήταν φανερό πως η Λίβερπουλ είχε άμεση ανάγκη για έναν παίκτη σε αυτή τη θέση που θα μπορούσε να εμπνέει εμπιστοσύνη.
Χαμογελαστά πρόσωπα βλέπουμε και στην Αρσεναλ. Ολοι είναι ικανοποιημένοι από τον Ουνάι Εμερι, ο οποίος με τη σειρά του είναι ευχαριστημένος από τις μεταγραφικές κινήσεις. Ο δικός μας Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που άφησε τη Βεστφαλία για το Βόρειο Λονδίνο, ο τερματοφύλακας Μπερντ Λένο από τη Λεβερκούζεν, ο έμπειρος αμυντικός Στέφαν Λιχτστάινερ είναι μερικά από τα σημαντικότερα μεταγραφικά αποκτήματα. Παράλληλα, ο Εμερι έχει αρχίσει να προωθεί και νέα παιδιά, κάτι που αρέσει ιδιαίτερα στη διοίκηση.
Ελλειψη μεταγραφών



Την ίδια στιγμή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι έξαλλος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες γκρίνιαζε συνεχώς καθώς δεν είχε πολλούς ποδοσφαιριστές (μετά το Μουντιάλ πήγαν διακοπές). Το σημαντικότερο θέμα του πάντως ήταν η έλλειψη μεταγραφών και αυτό φρόντιζε να το λέει σε κάθε στιγμή. Η Γιουνάιτεντ έχει αποκτήσει τον βραζιλιάνο μέσο Φρεντ, που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στο Μουντιάλ, αλλά και τον νεαρό αμυντικό Ντιόγκο Νταλό από την Πόρτο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Γιουνάιτεντ απέτυχε να προσεγγίσει ποδοσφαιριστές που προτίμησαν άλλες ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι διερεύνησε την πιθανότητα απόκτησης του Ματέο Κόβασιτς ο οποίος θέλει να φύγει από τη Ρεάλ, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική καθώς ο κροάτης μέσος υποστήριξε πως δεν θέλει να συνεργαστεί με τον Μουρίνιο! Η γκρίνια του Πορτογάλου έχει κουράσει τους παίκτες, ενώ μέχρι την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ (την προσεχή Παρασκευή) δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις με παίκτες που θέλουν να φύγουν.
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι από τις ομάδες που επίσης στερήθηκαν αρκετούς ποδοσφαιριστές στην προετοιμασία λόγω του Μουντιάλ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δούλεψε με αυτούς που είχε, ενώ η σημαντικότερη κίνηση στο μεταγραφικό κομμάτι ήταν ο Ριγιάντ Μαχρέζ από τη Λέστερ. Φυσικά, τους περισσότερους δεν θα τους έχει στη διάθεσή του στο σημερινό παιχνίδι με την Τσέλσι για το Κομιούνιτι Σιλντ. Ο Γκουαρντιόλα, πάντως, δήλωσε ευχαριστημένος από αυτά που είδε στην προετοιμασία. Γνωρίζει πως μπορεί η Σίτι να μην είναι ακόμα έτοιμη, όμως πρόσθεσε ότι η προετοιμασία θα συνεχιστεί και όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Αλλωστε, μέχρι τον Μάιο του 2019, τότε που όλα κρίνονται, υπάρχει αρκετός χρόνος.
Αβεβαιότητα στην Τσέλσι
Στην Τσέλσι μάλλον θα πρέπει να επικρατεί αβεβαιότητα. Ο τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά, που είναι έτοιμος να αποχωρήσει για τη Ρεάλ, φέρεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση η διοίκηση –άγνωστο τι θα γίνει με τον Αζαρ -, ενώ ο Μαουρίτσιο Σάρι είδε τον Γουίλιαν να επιστρέφει από τις διακοπές του με σημαντική καθυστέρηση. Ο ιταλός τεχνικός πάντως παραμένει προς το παρόν ψύχραιμος και συνεχίζει τη δουλειά του. Στο μεταξύ, ο Πέδρο επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020 και δήλωσε ευχαριστημένος στην Τσέλσι και έτοιμος να βοηθήσει ώστε η ομάδα να κατακτήσει τίτλους.
Τέλος, στην Τότεναμ έχουν νέο γήπεδο, αλλά δεν έκαναν μεταγραφές. Το πιο σημαντικό πρόβλημα πάντως για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι το γεγονός ότι του λείπουν οι περισσότεροι από τους διεθνείς. Η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου είχε πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος στο Μουντιάλ, κατά συνέπεια εννέα από αυτούς ουσιαστικά αρχίζουν από αύριο προπονήσεις. Ο Ποτσετίνο υποστήριξε πάντως ότι δεν θα ρισκάρει να τους χρησιμοποιήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Νιούκαστλ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ