Ολη η ζωή τους ήταν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Η καθημερινότητά τους. Προπόνηση, σπίτι, ταξίδι, αγώνας. Θα μπορούσε αυτός ο δεσμός να κοπεί τόσο απότομα; Φυσικά όχι. Ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Φρανκ Λάμπαρντ ήδη φόρεσαν τη φόρμα του προπονητή αναλαμβάνοντας τη Ρέιτζερς της Γλασκώβης και την Ντέρμπι αντίστοιχα. Ο Τιερί Ανρί έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Αστον Βίλα και αναζητεί και αυτός ομάδα. Ο Αντρέα Πίρλο συζητεί με την ιταλική ομοσπονδία να πάρει θέση στο προπονητικό τιμ της Εθνικής, δίπλα στον ομοσπονδιακό τεχνικό Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Η «σημαία» της Λίβερπουλ
Ο Στίβεν Τζέραρντ πέρασε όλη την ποδοσφαιρική ζωή του στη Λίβερπουλ. Ηταν ο captain, ο ηγέτης της ομάδας. Με τη φανέλα των Reds έζησε πολλά. Τεράστιες εμπειρίες. Από τον ηγετικό του λόγο στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο του τελικού με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάιο του 2015, όταν έπεισε τους συμπαίκτες του ότι μπορούν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, έως εκείνο εκείνο το «καταραμένο» απόγευμα στο «Ανφιλντ», στο ματς με την Τσέλσι. Με νίκη η Λίβερπουλ αγκάλιαζε τον τίτλο, για πρώτη φορά, μετά το 1990. Ενα απλό γλίστρημα προς το τέλος του α’ μέρους έφερε το γκολ της Τσέλσι και το όνειρο άρχισε να θαμπώνει. Μια στιγμή που μπορεί να τον στοιχειώνει σε όλη του τη ζωή.
Ο Τζέραρντ κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Αυτό που δεν κατάφερε να σηκώσει ήταν η κούπα του πρωταθλητή… Ο Τζέραρντ ήταν η «σημαία» της Λίβερπουλ και ίσως ακόμα και τώρα να παραμένει. Μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέλαβε την ομάδα της U18 της Λίβερπουλ. Από τον περασμένο Μάιο είναι ο νέος προπονητής της Ρέιντζερς, στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας του καριέρας. Μια δουλειά ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η ιστορική ομάδα της Σκωτίας έχει επιστρέψει στην Πρέμιερ μετά την πολύχρονη περιπέτεια στις μικρές κατηγορίες λόγω του υποβιβασμού εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Μπροστά του έχει τη μεγάλη αντίπαλο Σέλτικ, η οποία κυριαρχεί την τελευταία επταετία. Ο Τζέραρντ έχει ζήσει τα μεγάλα ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τώρα ως προπονητής θα νιώσει και την ατμόσφαιρα του Old Firm, ενός από τα πιο σημαντικά ντέρμπι στον κόσμο.
Ολα για την άνοδο της Ντέρμπι
Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Φρανκ Λάμπαρντ αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική καριέρα του. Γουέστ Χαμ και από το 2001 στην Τσέλσι, χάραξε και αυτός μια τεράστια πορεία. Η διαφορά του με τον Τζέραρντ είναι πως στη συλλογή του έχει και τρία μετάλλια πρωταθλητή Αγγλίας! Ο Λάμπαρντ πέρασε και αυτός στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα της Νιου Γιορκ Σίτι. Είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η αγάπη των φίλων της Τσέλσι είναι τόσο μεγάλη, που αυτό έχει ήδη ξεχαστεί. Οπως και το γκολ που σημείωσε κόντρα στην πρώην του ομάδα.
Στο τέλος του περασμένου Μαΐου, ο Φρανκ Λάμπαρντ ανέλαβε την Ντέρμπι Κάουντι. Μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Αγγλίας που πλέον αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Και αυτός έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση. Να οδηγήσει την Ντέρμπι στην επιστροφή στην Πρέμιερ ύστερα από ένδεκα χρόνια. Και προσέξτε. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η Τσάμπιονσιπ είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές δυνατές ομάδες, κάποιες από τις οποίες στο παρελθόν έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια (Νότιγχαμ, Αστον Βίλα, Ιπσουιτς).
Το ίνδαλμα της Αρσεναλ ψάχνει
Ο Τιερί Ανρί είναι ακόμα και σήμερα ένα ίνδαλμα για τους οπαδούς της Αρσεναλ. Το άγαλμά του στο «Εμιρεϊτς» θυμίζει σε όλους πως αυτός είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ανρί φόρεσε τη φανέλα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα, η Αρσεναλ, κατέκτησε τίτλους, ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας το 1998 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000.
Μετά το πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη (τέσσερα χρόνια με τη φανέλα των Red Bull) αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του. Υστερα από μια σύντομα θητεία σχολιαστή στο Sky Sports, δέχθηκε την πρόταση του προπονητή του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και πήρε θέση στο προπονητικό τιμ. Ο Ανρί βίωσε την πρώτη του εμπειρία ως προπονητής με έντονο τρόπο καθώς το Βέλγιο είχε μια εξαιρετική πορεία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση. Ο Ανρί θα αναζητήσει πλέον την πρώτη του δουλειά ως α’ προπονητής. Πριν από μερικές ημέρες είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Αστον Βίλα (Τσάμπιονσιπ), η οποία όμως τελικά προτίμησε να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Στιβ Μπρους. Ο 41χρονος Γάλλος όμως θα συνεχίσει να αναζητεί την πρώτη του δουλειά.
Αντρέα Πίρλο
Ιντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Νέα Υόρκη και τώρα; Ο Αντρέα Πίρλο έκλεισε μια σπουδαία καριέρα γεμάτη τίτλους, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, ωστόσο από την ημέρα που αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του σκέφτεται πώς θα παραμείνει κοντά στο ποδόσφαιρο. Ο Πίρλο έχει πλέον δύο επιλογές. Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόσληψή του στο Sky Sports ως σχολιαστή του ιταλικού πρωταθλήματος. Δουλειά που ήδη κάνουν αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη επιλογή. Εχει κάνει συζητήσεις με την ιταλική ομοσπονδία για να είναι συνεργάτης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ποια από τις δύο θα επιλέξει;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ