• Αναζήτηση
 • Πυρκαγιές στην Αττική: Πώς τις κατέγραψαν οι δορυφόροι

  Στις 24 Ιουλίου ένας από τους δεκάδες δορυφόρους αποτύπωσε την εικόνα της Αθήνας να βρίσκεται κυκλωμένη από μεγάλες πυρκαγιές.

  Στις 24 Ιουλίου ένας από τους δεκάδες  δορυφόρους αποτύπωσε την εικόνα της Αθήνας να βρίσκεται κυκλωμένη από μεγάλες πυρκαγιές.

  Τα μέτωπα των πυρκαγιών, τονισμένα με κόκκινο χρώμα, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας αλλά και στο ανατολικό τμήμα του νομού, εκεί όπου συντελέστηκε μία από τις φοβερότερες τραγωδίες στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, με 81 νεκρούς, ήταν εμφανή από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στο διάστημα.

  Την ίδια στιγμή που τα μέτωπα της φωτιάς κατέκαιγαν την Αττική, αποτεφρώνοντας δάση, σπίτια, ανθρώπους, στην υπόλοιπη χώρα βρίσκονταν σε έξαρση άλλες 50 φωτιές οι οποίες κατασβέστηκαν εγκαίρως.

  Ο δορυφόρος μεταξύ άλλων είναι σε θέση να ανιχνεύει τα πύρινα μέτωπα με θερμικούς ανιχνευτές.

  Η ύπαρξη μεγάλης πυρκαγιάς υποδηλώνεται από την διαφορά της θερμοκρασίας του εδάφους σε συγκεκριμένα σημεία σε σχέση με τις θερμοκρασιακές τιμές της ευρύτερης περιοχής. Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk