Η Γιουβέντους έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που έδωσε για να φέρει στο Τορίνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να τον αντικαταστήσει, ενώ η Λίβερπουλ καταρρίπτει το ρεκόρ στην αγορά τερματοφύλακα. Οσο περνούν οι ημέρες, τα μεταγραφικά σενάρια σε όλη την Ευρώπη μάς προετοιμάζουν για νέα «επεισόδια» με πρωταγωνιστές φυσικά πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.
Τουλάχιστον ο Νεϊμάρ φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος υποστήριξε πως θα συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν καθώς έχει συμβόλαιο: «Με κούρασαν όλες αυτές οι φήμες. Πήγα στην Παρί για την πρόκληση, για να συναντήσω νέα πράγματα και να κατακτήσω τίτλους. Δεν σκέπτομαι τίποτε άλλο» υποστήριξε ο Νεϊμάρ.


Η συζήτηση για τον Ικάρντι
Την ίδια στιγμή, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ισπανικό Τύπο, είναι υποχρεωμένος να βγάλει αρκετά χρήματα από το ταμείο προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα. Η Ρεάλ θέλει έναν παίκτη που θα μπορεί να σκοράρει με τη συχνότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Και βέβαια, τέτοιοι παίκτες είναι ελάχιστοι. Η μαδριλένικη Marca σημείωσε πως η Ρεάλ χρειάζεται έναν επιθετικό που θα μπορεί να σημειώνει τουλάχιστον πενήντα γκολ κάθε χρόνο και στη λίστα έχει ήδη προστεθεί και το όνομα του Μάουρο Ικάρντι. Ο αργεντινός φορ της Ιντερ δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή για το Μουντιάλ της Ρωσίας και τα ΜΜΕ της χώρας το αποδίδουν στις άσχημες σχέσεις με τον Λιονέλ Μέσι. Προς το παρόν, η ρήτρα στο συμβόλαιο του Ικάρντι είναι 110 εκατ. ευρώ, ενώ σε ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του μπορεί να διπλασιαστεί.
Στο Τορίνο όλοι κινούνται στον αστερισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας αυξήθηκαν, ωστόσο τα 29.300 που ήταν προς διάθεση «εξαφανίστηκαν» σε χρόνο ρεκόρ και στο ταμείο της Γηραιάς Κυρίας μπήκαν 33 εκατ. ευρώ. Φυσικά και οι πωλήσεις της φανέλας του πορτογάλου άσσου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οσον αφορά τον Ρονάλντο, δείχνει ενθουσιασμένος από τη μετακίνησή του στο Τορίνο, δήλωσε πως η Γιουβέντους είναι μια νέα πρόκληση για αυτόν, και μάλιστα θέλει να κόψει κάθε σχέση με την Ισπανία. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, για να γλιτώσει και τις περιπέτειες με τις ισπανικές αρχές σχετικά με θέματα της Εφορίας έχει δώσει εντολή να πουληθεί το σπίτι που είχε αγοράσει στη Μαδρίτη. Βέβαια, ανάλογη κίνηση είχε κάνει και το 2009, όταν πούλησε το σπίτι στο Μάντσεστερ και αγόρασε άλλο στη Μαδρίτη.
Η «πρωταθλήτρια» Λίβερπουλ
Η μεταγραφή που έκανε αίσθηση τις τελευταίες ημέρες αφορά πάντως τη Λίβερπουλ. Η αγγλική ομάδα απέκτησε από τη Ρόμα τον Βραζιλιάνο Αλισον, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην Ιστορία! Το κόστος άγγιξε τα 75 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, η μεταγραφή του οποίου από την Πάρμα στη Γιουβέντους το 2001 στοίχισε 52,88 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Λίβερπουλ δαπάνησε περισσότερα από 70 εκατ. για να φέρει στο Ανφιλντ τον ολλανδό στόπερ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην Ιστορία!
Ο Αλισον είναι η τέταρτη εφετινή μεταγραφή της Λίβερπουλ. Ο Κεϊτά, που ήρθε από τη Λειψία, κόστισε 60 εκατ. ευρώ, η Μονακό πήρε 50 εκατ. ευρώ για να στείλει τον Φαμπίνιο στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πιο φθηνή ήταν η μεταγραφή του Σακίρι, καθώς δόθηκαν στη Στόουκ 15 εκατ. ευρώ. «Εχουμε πλέον τους παίκτες που χρειαζόμασταν» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Λίβερπουλ δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την απόκτηση του Ναμπίλ Φεκίρ από τη Λυών. Σημειώνουμε ότι η Λίβερπουλ είχε σχεδόν συμφωνήσει με τη γαλλική ομάδα και ο Φεκίρ ήταν έτοιμος να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Η συμφωνία άγγιζε τα 60 εκατ. ευρώ αλλά τελικά δεν ολοκληρώθηκε. «Πήραμε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι θα κινηθούμε για άλλον παίκτη» σημείωσε ο γερμανός τεχνικός.

Ολσεν, Κουρτουά και Σμάιχελ

Ο Αλισον θα συναντήσει στην Πρέμιερ Λιγκ τον Εντερσον, ο οποίος ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας της Εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας και μεταγράφηκε πέρυσι στη Μάντσεστερ Σίτι αντί 40 εκατ. ευρώ. Φυσικά, η Ρόμα θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του Αλισον και ήδη συζητεί την περίπτωση του Δανού Ρόμπιν Ολσεν, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ολσεν ανήκει στην Κοπεγχάγη, ενώ πέρασε και από τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το κόστος μπορεί να αγγίξει τα 18 εκατ. ευρώ. Πάντως, στη λίστα της Ρόμα είναι και ο Αλφονς Αρεόλα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος θα χάσει τη θέση του μετά την απόκτηση του Μπουφόν.

Γενικά, αυτό το καλοκαίρι οι μεταγραφές τερματοφυλάκων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σημειώνουμε ότι η Αρσεναλ απέκτησε τον 26χρονο Μπερντ Λένο από τη Λεβερκούζεν έναντι 25 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποχωρήσει ο Τσεχ. Ο 40χρονος Μπουφόν μετακόμισε ύστερα από 17 χρόνια από το Τορίνο στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Το μεταγραφικό ντόμινο με τους τερματοφύλακες θα επηρεάσει αρκετά γνωστά ονόματα. Ο ισπανικός Τύπος υποστηρίζει ότι ο Τιμπό Κουρτουά είναι κοντά στη μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι είναι ήδη στην αναζήτηση αντικαταστάτη του. Στις σκέψεις του νέου τεχνικού Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, του οποίου οι σχέσεις με τη Μίλαν και τους οπαδούς δεν είναι οι καλύτερες, αλλά και ο Κάσπερ Σμάιχελ της Λέστερ, που επίσης είχε εξαιρετική παρουσία στο Μουντιάλ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ