• Αναζήτηση
 • Aγριος καβγάς Σκουρλέτη-Πατούλη για τις προσλήψεις στους δήμους

  Σε άγριο καβγά μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη εξελίχθηκε η ακρόαση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη».

  Σε άγριο καβγά μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη εξελίχθηκε η ακρόαση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη».
  Ο κ. Πατούλης ρωτήθηκε από τον υπουργό σχετικά με την υποστελέχωση των δήμων, «αν συμφωνεί με το 1 προς 5 στις προσλήψεις στο οποίο ζητάει να γυρίσουμε η αντιπολίτευση από το 1 προς 3 που ισχύει τώρα και το 1 προς 1 που θα πάμε του χρόνου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ του απάντησε ότι «ούτε το 1 προς 1 φτάνει, να είστε πιο διεκδικητικός». «Είστε πάρα πολύ φειδωλός στο 1 προς 1. Έχετε σκεφτεί πώς θα μπορούσε ένας δήμος να λειτουργήσει; Ο πολίτης πληρώνει, ούτε εσείς πληρώνετε και είστε υπεύθυνοι διότι δεν θα μας δίνετε το δικαίωμα να προσλάβουμε», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης. Ενώ κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη: «Μην τάζετε συνεχώς μόνιμες θέσεις, κάντε τες. Οι δήμοι πρέπει να πάρουν τους υπαλλήλους που χρειάζονται. Εμείς πληρώνουμε, εμείς προσλαμβάνουμε».
  Εκείνη την ώρα ο υπουργός του φώναξε από το έδρανό του ότι οι 300.000 ευρώ για προπαγάνδα κατά του «Κλεισθένη» δεν είναι δικά του λεφτά. «Οι 300.000 του ελληνικού λαού δεν είναι δικά σας χρήματα, δεν είναι δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμαρουσίου εδώ, είναι Βουλή και να την σέβεστε», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ οργισμένος τους φώναζε: «Είστε λαϊκιστής. Και είναι ντροπή σας», ενώ κάλεσε την προεδρεύουσα Γιώτα Κοζομπόλη να τον συγκρατήσει: «Είναι ο λαϊκιστής ο κύριος. Ντροπή σου. Συγκρατήστε τον υπουργό», της είπε. Ενώ εκείνη σχολίασε: «Έχουμε ακούσει εκθέσεις ιδεών και δεν έχετε απαντήσει στα ερωτήματα που σας τέθηκαν». «Έχετε κανένα χαρτάκι και διαβάζετε τις απαντήσεις;», την ρώτησε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντάς της ότι «θα έπρεπε τον κύριο υπουργό να τον σταματήσετε διότι έδωσε συγκεκριμένη ερώτηση και πήρε συγκεκριμένη απάντηση».
  Πάντως, αναφορικά με τις προσλήψεις στους δήμους, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στον πρώτο μετά από χρόνια διαγωνισμό ο οποίος θα καλύψει συνολικά τις 9.000 μόνιμες θέσεις στον τομέα της καθαριότητας, ενώ υπάρχει και ο μίνι διαγωνισμός για την πρόσληψη 118 επιστημόνων στους δήμους.
  Αναφορικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Πατούλης στράφηκε κατά της θέσπισης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε σύστημα απλής αναλογικής αλλά πρώτα να αντιμετωπίσουμε την παθογένεια». «Θέλουμε μια συζήτηση επί το αναλογικότερο αλλά να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. Δεν διαφωνούμε με αναλογικότερο, αλλά να γίνει η αυτοδιοικητική διακυβέρνηση και μετά ελάτε να το συζητήσουμε», είπε.
  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk