Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η Ηριάννα και ο Περικλής που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ανακοινώνοντας την ετυμηγορία ότι «τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο».

Αναφερόμενος στον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, ο πρόεδρος σημείωσε ότι ελέγχεται η αξιοπιστία του, ενώ ειδικά ως προς το DNA έκανε λόγο για εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα χαμηλής ποσότητας και ποιότητας. Επίσης προσέθεσε ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν αποκάλυψε κανένα επιβαρρυντικό στοιχείο για τους δύο κατηγορούμενους.

Η εισαγγελική πρόταση

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο την καταδίκη των κατηγορουμένων όπως πρωτοδίκως προκαλώντας την αντίδραση μελών του ακροατηρίου που είχε πλημμυρίσει την αίθουσα του Εφετείου.
Η εισαγγελική λειτουργός εκτίμησε ως αξιόπιστα τα στοιχεία του εργαστηρίου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το επίμαχο DNA, τονίζοντας ότι συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα, αποδόμησε τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ακόμη και ειδικών, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι μόνον το DNA που την ωθεί στη συγκεκριμένη πρόταση ενοχής.
Κατά την εισαγγελέα, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, ανεξαρτήτως των υπερασπιστικών ισχυρισμών τους, είναι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.
Ενέταξε, δε, στο πλαίσιο «αφηγήματος» όσα λέγονται περί κατασκευής της Αστυνομίας που έχει οδηγήσει την Ηριάννα στη φυλακή, εντοπίζοντας «θερμό εναγκαλισμό» των κατηγορουμένων με μέλη της οργάνωσης και κοινωνικές σχέσεις με τα πιο σκληρά, ηγετικά, στελέχη της.