• Αναζήτηση
 • Πυρά Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: Οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές επιλογές του

  Την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, ζητεί ο Κυρ. Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση.

  Την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, ζητεί ο Κυρ. Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται προηγουμένως ο πρωθυπουργός να ζητήσει να ενημερώσει την Βουλή με δική του πρωτοβουλία κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο του δίνει την δυνατότητα να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις για «οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».
  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται στο αίτημά του «τα άκρως προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου τρίτου μνημονίου», τα οποία, όπως επισημαίνει, «διήρκησαν λίγο». «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία. Μια παραμονή, όμως που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιζήμια για τους Έλληνες. Που ναρκοθετεί και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας κυρίως μέσα τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την αποδοχή πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
  Και τονίζει ότι: «Η περίφημη “καθαρή έξοδος” δεν είναι τίποτα περισσότερο από την “καθαρή είσοδο” στο τέταρτο μνημόνιο, που από καιρό προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται προ των πυλών. Ένα ιδιότυπο μνημόνιο, που περιλαμβάνει μόνο νέα μέτρα που θα κληθούν οι πολίτες και πάλι να πληρώσουν, αλλά δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση».
  Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» και υπογραμμίζει ότι «οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Για τα επιπλέον μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ». Επίσης, κάνει λόγο για «πενιχρή ρύθμιση που ο ίδιος έφερε για το χρέος», ρύθμιση «που απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012».

  «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

  Πολιτική