Στις 08:00 το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Ο Ιντσε ολοκλήρωσε τις ομιλίες του με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση το Σάββατο στο Μαλτεπε και το tanea.gr ήταν εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα.

Στις τάξεις των φίλων του CHP, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Ερντογαν θα προσπαθήσει μέσω νοθείας να πάρει την πρωτιά από την πρώτη Κυριακή ενώ ο Ερντογαν συνέχισε την ίδια ρητορική με ειρωνία κατά των αντιπάλων του, βασιζόμενος στο έργο που έπραξε η κυβέρνηση του.

Δυσάρεστα είναι τα τελευταία νέα για την Μεραλ Ακσενερ αλλά και το κουρδικό κόμμα καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δίνουν οριακά ποσοστά για είσοδο στην Βουλή.

Ο υποψήφιος Μουχαρέμ Ιντζέ προσερχόμενος στις κάλπες κι αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε: «Εύχομαι να επικρατήσει το καλό. Αναχωρώ για Άγκυρα και το βράδυ θα βρίσκομαι στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης».

Η σύζυγος του φυλακισμένου αρχηγός του κουρδικού κόμματος, Ντεμιρτάς, έδωσε τη ψήφο της νωρίς το πρωί της Κυριακής δηλώνοντας: «ήρθα από τους πρώτους λόγω του ενθουσιασμού μου. Κάθε ψήφος είναι σημαντική για την ελπίδα της χώρας. Ελπίζω μια νέα μέρα να ξημερώσει για τη χώρα».