• Αναζήτηση
 • Το Μουσείο Ζωολογίας του ΕΚΠΑ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  Το Μουσείο Ζωολογίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τριήμερες εκδηλώσεις

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την Κυριακή 3/6/2018 το Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγει τις πύλες του για τους Πολίτες από τις 10:00 μέχρι τις 14:30. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά ζώα και οικοσυστήματα της Ελλάδας και του Κόσμου και να συζητήσουν με το επιστημονικό προσωπικό θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.
  Την Δευτέρα 4/6/2018 το Μουσείο θα είναι ανοιχτό και το απόγευμα ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Επικ. καθηγητή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρείας Δρ. Γ. Καρρή με θέμα:« Η οικολογική αξία των νησιωτικών συμπλεγμάτων του Αιγαίου και του Ιονίου για την άγρια ορνιθοπανίδα».
  Την Τρίτη 5/6/2018 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στις 18:00 από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Φυσικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Michigan Dr. Johannes Foufopoulo με θέμα: « Αναδυόμενες ασθένειες: Ενας διπλός κίνδυνος για τα Φυικά Οικοσυστήματα και την Ανθρώπινη Υγεια». Θα ακολουθήσει συναυλία από το Μουσικό Όμιλο των φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον χώρο του Μουσείου και στο Αμφιθέατρο 11Β του Τμήματος Βιολογίας.

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
   Καθημερινά: Λεωφορείο 250 (Ευαγγελισμός- Πανεπιστημιούπολη στάση Μουσεία) από τον Σταθμό Ευαγγελισμού,. Λεωφορείο 608 (Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου), 500 μέτρα περίπου από το Τέρμα (Νεκροταφείο Ζωγράφου) εντός της Πανεπιστημιούπολης.
  Σάββατο- Κυριακές Αργίες: Στις προαναφερόμενες ημέρες η λειτουργία γίνεται περιστασιακά και υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις. Η πρόσβαση γίνεται με το Λεωφορείο 608 (Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου), 500 μέτρα περίπου από το Τέρμα (Νεκροταφείο Ζωγράφου) εντός της Πανεπιστημιούπολης.
  Η πρόσβαση με ΙΧ γίνεται από την Κεντρική Είσοδο της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε).

  Science