Ενα διαγνωστικό κέντρο μέσα στο σπίτι

Μια start up εταιρεία δημιούργησε ένα επαναστατικό οικιακό διαγνωστικό σύστημα που ελέγχει τις ζωτικές και άλλες λειτουργίες ενός ατόμου

Η ContinUse Biometrics, μια start up εταιρεία με έδρα στο Ισραήλ και γραφεία στην Ισπανία αλλά και στην Σίλικον Βάλει υποστηρίζει ότι ανέπτυξε ένα οικιακό επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης της υγείας ασθενών.

Πρόκειται για ένα σύστημα που βασίζεται στην νανοτεχνολογία και ενσωματώνει διαφόρων ειδών όργανα τα οποία κάνουν μετρήσεις στις ζωτικές λειτουργίες ενός ανθρώπου αλλά και διαφόρους ελέγχους στον οργανισμό του. Οι μετρήσεις γίνονται μέσω μιας ακτίνας λέιζερ η πηγή της οποίας βρίσκεται ένα μέτρο μακριά από τον ασθενή ο οποίος δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε, ούτε καν να βγάλει τα ρούχα του!

Το σύστημα ελέγχει την θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, την σκλήρυνση των αρτηριών, την αναπνευστική λειτουργία, την λειτουργία των πνευμόνων, την μυϊκή δραστηριότητα, τα επίπεδα του σακχάρου και τα επίπεδα του αλκοόλ. Σύμφωνα με ειδικούς αν το σύστημα αυτό αποδειχθεί λειτουργικό και ασφαλές θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιοπαθείς και οι ασθενείς με διαβήτη.

«Το σύστημα αποτελείται από μια κάμερα με προηγμένη οπτική τεχνολογία και ένα λέιζερ. Το σύστημα μπορεί να συνδέεται με διαφόρων ειδών καθημερινής χρήσης συσκευές από κινητά τηλέφωνα μέχρι και τηλεοράσεις. Οι οπτικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί το σύστημα μπορούν να εντοπίζουν νανο-δονήσεις που δημιουργούνται από την κίνηση των εσωτερικών οργάνων καθώς και των χημικών και μοριακών διεργασιών στον οργανισμό του ατόμου στο οποίο γίνεται ο έλεγχος» αναφέρει ο Ζιβ Ζαλένσκι, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης τεχνολογίας της εταιρείας.

«Η συνεχής ιατρική παρακολούθηση σε άτομα που το έχουν ανάγκη δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτυγχάνεται και κοστίζει πολύ. Ένα σύστημα σαν αυτό που αναπτύξαμε εμείς βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών και φυσικά μπορεί να τους σώσει την ζωή. Οι ασθενείς θα βρίσκονται στο σπίτι τους και δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτε. Ούτε να βγάλουν τα ρούχα τους, ούτε να πάρουν κάποια συγκεκριμένη στάση σώματος, ούτε να κλείσουν τα φώτα, ούτε οτιδήποτε άλλο» δηλώνει ο Ασερ Πολάνι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk