• Αναζήτηση
 • Επιτροπή Δεοντολογίας: «Προσβλητική συμπεριφορά» και όχι «ρητορική μίσους» του Κατσίκη

  Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν όσα είπε ο βουλευτής του ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης στην Βουλή με αφορμή την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, τελικά η

  Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν όσα είπε ο βουλευτής του ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκης στην Βουλή με αφορμή την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, τελικά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου παραπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση μετά από σχετικό αίτημα 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάνθηκε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν επρόκειτο για «ρητορική μίσους» αλλά για προσβλητική συμπεριφορά.

  Το θέμα παραπέμπεται στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιβάλει ποινή στον βουλευτή των ΑΝΕΛ (προβλέπεται επίπληξη) ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή τους προς τον κ. Βούτση οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι: ««Με αφορμή τις απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk