• Αναζήτηση
 • Επισκέφτηκε τους δύο φυλακισμένους έλληνες στρατιωτικούς ο Ν. Βούτσης

  Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 της Τετάρτης η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

  Μετά από αυστηρά μέτρα ελέγχου που περιελάμβαναν μέχρι και σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, μπόρεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης να δει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Η συνάντησή του μαζί τους ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.

  Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους. Ο κ. Βούτσης πέρασε από αυστηρούς ελέγχους: υποβλήθηκε σε σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, βάσει του οποίου ελεγχόταν από κάθε πόρτα ασφαλείας που περνούσε.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής εξερχόμενος από τις φυλακές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ. Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων.»

  Ο κ. Βούτσης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Κ. Αθανασίου και τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Βουλής Πρέσβη Σπ. Θεοχαρόπουλο.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk