• Αναζήτηση
 • Κοντονής προς Τουρκία: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες συμπεριφορές

  «Μήνυμα» προς την γείτονα Τουρκία έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με αφορμή την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

  «Μήνυμα» προς την γείτονα Τουρκία έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με αφορμή την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

  Μάλιστα αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη υπόθεση με δυο τούρκους που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη. Όπως είπε σχετικά, πριν δυο ή τρεις ημέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης.

  «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας του την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο», ανέφερε ο κ. Κοντονής σχετικά με την στάση των τουρκικών αρχών και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα, όμως, είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές. Και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα όχι μόνο στη γείτονα χώρα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται». «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk