• Αναζήτηση
 • Λοβέρδος: Εγώ δεν θα κάνω τα… ρεπό του Καμμένου

  Δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα

  Δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Αν. Λοβέρδος, αν και συμφωνεί απολύτως με την ρύθμιση αυτή.

  Ωστόσο, τάσσεται σταθερά κατά της στήριξης νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τις οποίες δεν διασφαλίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω διάταξη καταψηφίζεται από τους ΑΝΕΛ (με εξαίρεση τον Αθ. Παπαχριστόπουλο), ενώ και δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αντίθετοι με το περιεχόμενό της.

  Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε διαμηνύσει προς την κυβέρνηση με αφορμή την συζήτηση περί συνταγματικής αναθεώρησης ότι «σε μας δεν θα βρείτε ούτε βολικούς συνοδοιπόρους, ούτε χρήσιμους ηλιθίους», φέρεται αποφασισμένος να μην στηρίξει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου περί υιοθεσίας και αναδοχής, το οποίο έχει διχάσει συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

  Και παρά την τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος τάχθηκε ευθέως υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ. Λοβέρδος δεν αναμένεται να συνταχθεί με την «γραμμή» αυτή, παρότι, όπως δηλώνει σε όσους τον ρωτούν, «είμαι απολύτως υπέρ και το λέω και δημοσίως». «Δεν κάνω όμως τα …ρεπό του Καμμένου για κανένα θέμα», σπεύδει να ξεκαθαρίσει, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του. Υπενθυμίζεται ότι είναι και άλλοι βουλευτές της ΔΗΣΥ οι οποίοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και δηλώνουν ότι δεν θα «βάλουν πλάτη» στην κυβερνητική πλειοψηφία.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk