Σε «πρεσβευτές» της Ελλάδας έχουν αναδειχθεί οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που συμμετέχουν στην ορχήστρα «NOSTOS» και συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σε διάφορες χώρες προβάλλοντας την «άλλη Ελλάδα» της δημιουργίας, της έμπνευσης και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας. Η ορχήστρα αποτελείται από μαθητές ηλικίας 12-17 ετών και πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε στο Στρασβούργο μετά από πρόσκληση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης,πρέσβη ΣτέλιουΠερράκη,για μια συναυλία στην μεσαιωνική εκκλησία SaintPierre de Jeune. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε περιελάμβανεμουσική της Ελένης Καραΐνδρου και του Μάνου Χατζιδάκι και άφησε άριστες εντυπώσεις στο πολυπληθές κοινό που αποτελείτο κυρίως από Έλληνες αλλά και ξένους.

«Αντιστοίχως και όλοι εμείς, οι 40 μαθητές της ορχήστρας και οι καθηγητές, βιώσαμε την συναυλία σαν μια λειτουργία μέσα στον επιβλητικό χώρο της εκκλησίας με τις τοιχογραφίες και την καταπληκτική ακουστική. Οι μαθητές μας κατάφεραν να μεταδώσουν την συγκίνηση της μουσικής στο κοινό τόσο που στο τέλος της συναυλίας οι Έλληνες έλεγαν ότι γι’ αυτούς ήταν το γεγονός της χρονιάς», αναφέρει ο υπεύθυνος καθηγητής Δημήτρης Αρβανιτίδης. Ήδη εκκρεμεί για του χρόνου μια πρόσκληση να δώσει η ορχήστρα συναυλία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές και ενημερώθηκαν για τον ρόλο και το έργο που επιτελεί.

Με την συμμετοχή τους στην ορχήστρα «NOSTOS» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου,οι μαθητές έρχονται σε επαφή με έργα σπουδαίων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών και ταυτόχρονα ευαισθητοποιούνται στα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, ιδιαίτερα σε μια εποχή οξύτατης οικονομικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής και πολιτιστικής κρίσης. Όπως σημειώνει ο κ. Αρβανιτίδης, «ταξιδεύοντας στο εξωτερικό προβάλλουν μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, του πολιτισμού,της εργατικότητας, της συνεργασίας, της επιμονής της Ελλάδας που δικαιούται και μπορεί να πραγματοποιεί τα όνειρα της».

Σημειώνεται ότι η ορχήστρα έχει δώσει ήδη τέσσερις συναυλίες μέχρι τώρα στην Βενετία, το Ίνσμπρουκ, το Μόναχο και το Στρασβούργο, ενώ ήδη έχει προσκληθεί για την επόμενη χρονιά να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη. Αλλά εκτός από τις συναυλίες στο εξωτερικό, η ορχήστρα διαπρέπει και στο εσωτερικό. Ήδη έδωσαν συναυλίες στο Άργος και στο Ναύπλιο, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 17 Ιουνίου θα συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου και στις 25 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.