• Αναζήτηση
 • Eurowings: 1,4 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα το 2018

  Αύξηση κατά 40% της παρουσίας της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Eurowings, η οποία ενισχύει το δίκτυό της με 16 νέα δρομολόγια και αυξάνει αυτό το καλοκαίρι την συχνότητα ακόμη έξι πτήσεων προς τη χώρας μας.

  Αύξηση κατά 40% της παρουσίας της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Eurowings, η οποία ενισχύει το δίκτυό της με 16 νέα δρομολόγια και αυξάνει αυτό το καλοκαίρι την συχνότητα ακόμη έξι πτήσεων προς τη χώρας μας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, όπως ανέφεραν οι κ.κ. Markus Leopold, ανώτερος περιφερειακός διευθυντής και Ivan Orec, ανώτερος διευθυντής ανάπτυξης δικτύου της εταιρείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εφέτος αναμένεται να μεταφέρει συνολικά πάνω από 1,4 εκατ. επιβάτες. Η ενίσχυση του δικτύου εκτιμάται ότι θα φέρει στην Ελλάδα πάνω από 300.000 επιπλέον τουρίστες.

  Η Eurowings, μέλος του Ομίλου Lufthansa και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, με την προσθήκη των 16 νέων δρομολογίων το εφετινό καλοκαίρι, θα προσφέρει συνολικά 66 δρομολόγια στη χώρα μας. Ουσιαστικά, η εταιρεία χαμηλών ναύλων γίνεται το κατάλληλο «όχημα» για την ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα, καθώς προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με ένα ευρύ δίκτυο προορισμών.
  Για την εφετινή θερινή περίοδο, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο και η Κως θα εξυπηρετούνται με τέσσερα νέα δρομολόγια ο κάθε προορισμός, η Ρόδος με τρία και η Ζάκυνθος με ένα νέο δρομολόγιο. Επιπλέον, η Eurowings αυξάνει τη συχνότητα σε έξι υπάρχουσες πτήσεις προς την Ελλάδα.
  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εφέτος ενισχύουμε σημαντικά την παρουσία μας στην Ελλάδα φέτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας η Eurowings το 2018 θα μεταφέρει 1,4 εκατομμύρια επιβάτες και περισσότερους από 300.000 επιπλέον τουρίστες στην Ελλάδα. Εκτιμάται δε, ότι η αναμενόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης από την ενίσχυση του δικτύου της Eurowings θα εξασφαλίσει τη δημιουργία πάνω από 1.000 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα» ανέφερε ο κ. Leopold.
  Για ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα όχι μόνο κατά τη θερινή, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έκανε λόγο ο κ. Orec. «Καθώς εξελισσόμαστε σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, η Ελλάδα θα παραμείνει μία από τις κορυφαίες αγορές μας και αυτές οι τάσεις θα συνεχιστούν και στις επόμενες περιόδους».
  Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέκλεισαν το ενδεχόμενο να «καλυφθεί» από την Eurowings το κενό που άφησε η Ryanair, φεύγοντας από τα Χανιά. Αυτό διότι οι κατά κύριο λόγο Γερμανοί τουρίστες που ταξιδεύουν με τα αεροσκάφη της εταιρείας προτιμούν για τις διακοπές τους στην Κρήτη το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο οποίο και επικεντρώνονται οι δραστηριότητες της εταιρείας.
  Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Γερμανοί για τις διακοπές τους. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι σημαντικές αεροπορικές εταιρείες με μεγάλη ανάπτυξη όπως η Eurowings, εμπιστεύονται  το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και επενδύουν στη χώρα μας, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του τουρισμού μας».
  Όλα τα νέα δρομολόγια είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.eurowings.com ή μέσω της εφαρμογής της Eurowings. Επίσης, μέσω της υπηρεσίας «ταξιδιωτικού πράκτορα» Eurowings Holidays στην ιστοσελίδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους με πολύ χαμηλό κόστος συνδυάζοντας τις νέες επιλογές πτήσεων με ελκυστικές προσφορές ξενοδοχείων.
  Κοινωνία
  Helios Kiosk