Ο επικεφαλής της Boeing ανακοίνωσε ότι ο γίγαντας των αεροναυτικής βιομηχανίας συνεργάζεται με την NASA με στόχο να πραγματοποιηθεί μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη εντός της προσεχούς δεκαετίας. Ο Ντένις Μούιλενμπουργκ έριξε μάλιστα το γάντι στον Ελον Μασκ η διαστημική εταιρεία του οποίου έχει παρόμοιο χρονοδιάγραμμα για επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

Ο Μούλινεμπουργκ υποστήριξε ότι όχι μόνο η αποστολή στην οποία θα συμμετέχει η Boeing θα γίνει πιο γρήγορα από εκείνη της Space X αλλά θα είναι τόσο πετυχημένη που στην επιστροφή της θα… αρπάξει και θα φέρει πίσω στην Γη το αυτοκίνητο που εκτόξευσε πριν από λίγες εβδομάδες ο Ελον Μασκ με προορισμό τον Κόκκινο Πλανήτη.
Όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της Boeing η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την NASA για την κατασκευή του σούπερ πυραύλου SLS (Space Launch System).

Ο SLS θα είναι ένας πύραυλος υγρών καυσίμων θα μεταφέρει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης επανδρωμένα σκάφη και φορτία. Επιπλέον ο SLS θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο βάρος άρα μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερα φορτία. Η δυνατότητα εκτόξευσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων σκαφών και φορτίων σε όσο το δυνατόν πιο μακρινή απόσταση από τη Γη δίνει προσφέρει νέες δυνατότητες στη διαστημική εξερεύνηση. Ένας πολύ ισχυρός πύραυλος θα διευκολύνει παραδείγματος χάριν, μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη ή σε ένα αστεροειδή.

Ο SLS όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα έχει ύψος 128 μέτρα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα μπορεί να μεταφέρει στο Διάστημα φορτία βάρους πέριξ των 150 τόνων. Ο SLS θα λαμβάνει ισχύ από τέσσερις μηχανές RS-25. Η NASA ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι τόσο καλά που πιθανότατα δεν θα γίνουν άλλες δοκιμές.
Η πρώτη εκτόξευση του SLS προγραμματίζεται να γίνει εντός του 2019 και αν όλα πάνε καλά η σχεδιαζόμενη επανδρωμένη αποστολή στον Αρη με αυτόν τον πύραυλο θα γίνει μέχρι το 2029.