Δύο μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε ποδοσφαιριστής φαντάζεται τον εαυτό του να περπατά στην Κόκκινη Πλατεία. Το Μουντιάλ της Ρωσίας πλησιάζει και η ανυπομονησία γίνεται καθημερινά και μεγαλύτερη, παρά το γεγονός ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους συλλόγους φτάνουν στο πιο κρίσιμο σημείο. Ταυτόχρονα όμως όλοι τρέμουν στη σκέψη ότι η ατυχία μπορεί να τους χτυπήσει την πόρτα. Οπως ακριβώς συνέβη με ποδοσφαιριστές-«κλειδιά» που λόγω τραυματισμού δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν τη μεγάλη διοργάνωση. Αυτός είναι πρώτος λόγος της ανησυχίας τους.

Πονά ο Νεϊμάρ και όλη η Βραζιλία

Πριν από έναν μήνα, ο Νεϊμάρ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί πόδι από τον γιατρό της Εθνικής Βραζιλίας Ροντρίγκο Λεσμάρ. Η επέμβαση έγινε στο Μπέλο Οριζόντε και ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν άρχισε αμέσως αποθεραπεία στην προσπάθεια να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Η χρονιά εξελισσόταν ιδανικά για τον 26χρονο επιθετικό μέχρι εκείνο το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου στο Παρκ ντε Πρενς κι ενώ ο αγώνας με τη Μαρσέιγ πλησίαζε στο τέλος του. «Διάστρεμμα του δεξιού αστραγάλου και επίσης κάταγμα του πέμπτου μεταταρσίου» ήταν η διάγνωση και ύστερα από συνεννόηση μεταξύ της Εθνικής Βραζιλίας και της Παρί ΣΖ αποφασίστηκε να χειρουργηθεί στο Μπέλο Οριζόντε. Από τότε, η αγωνία στη χώρα της σάμπας έχει χτυπήσει κόκκινο. Θα προλάβει ο Νεϊμάρ να είναι έτοιμος για το Μουντιάλ; Ας μην ξεχνάμε ότι έχει τεθεί ήδη νοκ άουτ και ο Φελίπε Λουίς. Ο βραζιλιάνος μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης υπέστη κάταγμα περόνης στο φιλικό με τη Ρωσία.
Ανάλογη συζήτηση γίνεται στη Γερμανία για τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ. Ο 31χρονος χειρουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς είχε υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού.

Ο Νόιερ είχε ανάλογο τραυματισμό και τον Απρίλιο του 2017 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός έως το τέλος της περιόδου. Στην εφετινή σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε τρία ματς πρωταθλήματος και στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αντερλεχτ. Ακολούθησε ο τραυματισμός του στην προπόνηση και το χειρουργείο. Ο Νόιερ άρχισε πριν από δέκα ημέρες προπονήσεις με την Μπάγερν και οι Γερμανοί πιστεύουν ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Εδώ όμως τίθεται και ένα ηθικό δίλημμα. Ολο αυτό το διάστημα στα παιχνίδια της Εθνικής Γερμανίας κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος έχει μία καταπληκτική σεζόν με την Μπαρτσελόνα. Πολλοί λοιπόν πιστεύουν ότι δεν είναι ηθικό να πάρει τη θέση του ο Νόιερ, ενώ έχει χάσει σχεδόν όλη την αγωνιστική περίοδο. Τι θα αποφασίσει λοιπόν ο Γιοακίμ Λεβ;

Εντός σχεδίων ο Κέιν, εκτός ο Λαλάνα

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας Γκάρεθ Σαουθγκέιτ πέρασε αρκετές ημέρες αγωνίας καθώς ο Χάρι Κέιν τραυματίστηκε για τρίτη φορά στον δεξιό αστράγαλο και υπήρξε ανησυχία για το αν θα προλάβει το Μουντιάλ. Οι καρδιακοί ρυθμοί επανήλθαν σε φυσιολογικά όρια όταν ο επιθετικός της Τότεναμ επέστρεψε στις προπονήσεις και μάλιστα αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Τσέλσι. Ο Σαουθγκέιτ πάντως δεν ηρέμησε, καθώς το περασμένο Σάββατο είδε τον Ανταμ Λαλάνα να αποχωρεί με μυϊκό τραυματισμό μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι του Σέλχαρστ Παρκ στη συνάντηση της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας. Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε την περασμένη Τρίτη πως η κατάσταση του Λαλάνα δεν είναι τόσο σοβαρή όσο περίμεναν και ενδέχεται να επιστρέψει στα τελευταία ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο η ανησυχία για το αν θα είναι έτοιμος για το Μουντιάλ εξακολουθεί να υπάρχει.
Ο τραυματισμός του Ζοάο Μουτίνιο προβληματίζει και τον προπονητή της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος. Ο μέσος της Μονακό τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Μπορντό. Τραυματίας είναι αυτή την περίοδο και ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αργεντινής Σέρτζι Ρομέρο. Ο 31χρονος πορτιέρο τραυματίστηκε στο φιλικό της Αργεντινής με την Ισπανία στη Μαδρίτη και ο Χόρχε Σαμπάολι έχει πλέον έναν ακόμα λόγο να ανησυχεί. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρομέρο δεν είναι βασικός στη Γιουνάιτεντ καθώς ο Ντε Χέα θεωρείται αναντικατάστατος.

Ενας ποδοσφαιριστής που έχει ήδη κερδίσει τη μάχη είναι ο Κολομβιανός Χουάν Κουαδράδο της Γιουβέντους. Τον Ιανουάριο υποβλήθηκε σε επέμβαση στη βουβωνική χώρα, έμεινε σχεδόν τρεις μήνες εκτός, αλλά επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα σημειώνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ της Γηραιάς Κυρίας στο 3-1 με τη Μίλαν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ