Σκληρή δήλωση Πολάκη κατά του διοικητή του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Αιχμηρή απάντηση στον διοικητή του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπά, δίνει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διαμηνύοντας ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Αιχμηρή απάντηση στον διοικητή του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπά, δίνει με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διαμηνύοντας ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Αφορμή η προσφυγή της διοίκησης του νοσοκομείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο κανονισμό νοσοκομείου, επί της αλλαγής στον τρόπο ορισμού του γενικού διευθυντή.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, ο κ. Παπάς έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει τις εννιά θέσεις που προβλέφθηκαν για την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντά ότι «Οι ευθύνες για αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο βαραίνουν προσωπικά και ιδιαιτέρως τον κ. Παπά πρόεδρο του νοσοκομείου και διορισμένο μέλος του ΔΣ από το ίδρυμα. Να μην έχει κανένας αμφιβολία και δη το ΔΣ του Νοσοκομείου πως εντός αυτού του νέου συμβολαίου που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε στο χώρο της Υγείας, δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν στην διατήρηση της αδιαφάνειας και διατήρησης μικρό εξουσιών. Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ούτε οι εκβιασμοί μας αγγίζουν ούτε αυτοί θα σταθούν ικανοί να μας αποτρέψουν από την επανίδρυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε άλλη βάση».

Να σημειωθεί ότι, η διοίκηση όμως του νοσοκομείου απαρτίζεται από τρία μέλη του Ιδρύματος, τρία μέλη διορισμένα από το υπουργείο Υγείας και ένα μέλος από το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, τα τελευταία τρία χρόνια στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του δημόσιου συστήματος υγείας, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ενισχύθηκε με ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις άνω των 250 ατόμων), και πόρους (από ΕΟΠΥΥ: 140.313.155 συν 67.895.925 που δόθηκαν το 2016 από το υπουργείο Υγείας για ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από το 2012 ενώ από το κρατικό προϋπολογισμό 112.474.884 για τη τριετία 2015-2017). Επιπροσθέτως στα πλαίσια της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχου, εντάχθηκε το νοσοκομείο στην προμήθεια μηχανήματος για τη παραγωγή ραδιοφαρμάκου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk