• Αναζήτηση
 • Ανακαινίστηκε η Παιδοχειρουργική Κλινική του «Ιπποκρατείου» Θεσσαλονίκης

  Η ανακαινισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μεταξάς» του νοσοκομείου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η ανακαινισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Μεταξάς» του νοσοκομείου.

  Το έργο της ανάπλασης, που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», αφορούσε τις κτιριακές υποδομές της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, όπου νοσηλεύονται 2.500 παιδιά ετησίως και κόστισε 130.000 ευρώ.

  Ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής Γιώργος Τσικόπουλος, ανέφερε ότι στην Κλινική αυτή νοσηλεύονται 2.500 παιδιά ετησίως, συνήθως βαριά περιστατικά. Παράλληλα,επισήμανε ότι η ανάπλαση έγινε πριν ενάμισι μήνα, τονίζοντας ότι οι ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχολογίας, όχι μόνο των νοσηλευόμενων παιδιών, αλλά και των γονιών που τα συνοδεύουν, καθώς και του προσωπικού που εργάζεται στην Κλινική.

  Η «Ανοιχτή Αγκαλιά», όπως ανέφερε η πρόεδρος Γιολάντα Βλάχου, προσφέρει από το 2001 στα παιδιατρικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο «Ιπποκράτειο», όπου έχει κάνει ανάπλαση της παιδιατρικής και της καρδιολογικής κλινικής, καθώς και του τμήματος κυστικής ίνωσης, μηχανήματα στο νεφρολογικό εργαστήριο, ενώ στην Παιδοχειρουργική Κλινική ανακαινίστηκε ο κτιριακός εξοπλισμός (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μπάνια, θάλαμοι, δάπεδα κλπ).

  Το ποσό των 130.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τις 2 Νοεμβρίου 2017 και σε διάστημα έξι εβδομάδων από τις πωλήσεις λούτρινων παιχνιδιών από καταστήματα γνωστής αλυσίδας σουπερ-μαρκετ, στη διάρκεια καμπάνιας.

  Συγκεκριμένα, 2 ευρώ από το ποσό που πλήρωνε ο κάθε αγοραστής του παιχνιδιού, δίνονταν για την ανακαίνιση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του «Ιπποκρατείου». Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων εξέφρασε τις ευχαριστίες για αυτή την προσφορά ευχόμενη να γίνουν και άλλες τέτοιες προς όφελος των πολιτών της πόλης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk