Λυκουρέντζος: Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», δηλώνει ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Ανδ. Λυκουρέντζος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Θ. Δρίτσα, κάνοντάς του γνωστό ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε μια διαδικαστικού χαρακτήρα συζήτηση. «Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού», δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει: «Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Λυκουρέντζου έχει ως εξής:

«Αξιότιμο Πρόεδρο Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής,

για την Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης,

κ. Θεόδωρο Δρίτσα,

Βουλή των Ελλήνων.

Σε συνέχεια της επιστολής σας,της 21ης Μαρτίου 2018,με αριθμό πρωτοκόλλου 10,σας γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ την εμπλοκή μου σε οποιουδήποτε διαδικαστικού χαρακτήρα συζήτηση,παρά μόνον σε αυστηρά τυπική και νομικά άρτια συνεδρίαση της Επιτροπής σας,με θέμα την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως,την οποία με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής αναλάβατε να διερευνήσετε.

Πολύ δε περισσότερο όταν ακολουθουμένων αυτών των διαδικασιών,τις οποίες προτείνει και εφαρμόζει η Κυβερνητική πλειοψηφία και κατόπιν κακόβουλων διαδόσεων,μισαλλόδοξων δηλώσεων και υπονομευτικών δημοσιευμάτων,προκαλούνται ψευδείς εντυπώσεις στην Ελληνική κοινωνία,περί μεθοδευμένης αποφυγής του ελέγχου,εκ μέρους των αναφερομένων στην δικογραφία.Πρακτικές,οι οποίες έχουν ως συνέπεια την οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και τελικώς με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας την συσκότιση αντί την διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν αρνούμαι την έρευνα.Δεν αρνούμαι να καταθέσω.

Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή απο τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Προσωπικά επιμένω σε όσα ανέφερα με την ομιλία μου, στην Ολομέλεια της Βουλής,την 21η Φεβρουαρίου 2018.

Είμαι αθώος.Ουδέν αδίκημα διέπραξα,ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει.

Συνεπώς,για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα,δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής.

Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά.

Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία,κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα,για να υπερασπιστώ την Τιμή μου,από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση.

Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να παραστώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής σας την 30η Μαρτίου 2018, στην οποία με προσκαλέσατε,για τα αναφερόμενα στην επιστολή σας διαδικαστικά θέματα.

Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού.

Ευελπιστώ να μου παράσχετε το δικαίωμά,να παραστώ σε μεταγενέστερη συνεδρίαση αν τυχόν αποφασίσει σχετικά η Επιτροπή σας,για να καταθέσω επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων.

Με τον προσήκοντα σεβασμό σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής σας,σημειώνω με έμφαση τις βαρύτατες ηθικές ευθύνες τις οποίες επωμίζεσθε,με τις ακολουθούμενες πρακτικές,οι οποίες συντηρούν αδίκως την σπίλωση.Κατεπείγουσα επιδίωξή σας όφειλε να είναι η αμερόληπτη διερεύνηση της αλήθειας και η απρόσκοπτος απονομή δικαιοσύνης.

Η παρούσα επιστολή μου,παρακαλώ να αναγνωσθεί και να καταχωρισθεί στα τηρούμενα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής σας.

ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk