Απειλούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με εξώδικα στα σπίτια τους για το Σκοπιανό

Πολύ σοβαρές καταγγελίες για απειλές κατά βουλευτών από Παμμακεδονικές οργανώσεις, για το Σκοπιανό, έκανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Με εξώδικα στα σπίτια τους, απειλούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν δεν ζητήσουν δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων και επιμείνουν στην σύνθετη ονομασία για την γειτονική χώρα, θα έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Μάλιστα τους προειδοποιούν ότι αυτά τα αδικήματα τιμωρούνται το πρώτο με ισόβια κάθειρξη και το δεύτερο με θάνατο!

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης από του βήματος κατά την συζήτηση για την επιβολή πρότασης μομφής στους χρυσαυγίτες Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με αφορμή όσα έχουν εκστομίσει κατά των μουσουλμάνων βουλευτών (ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει την περικοπή του ¼ της μηνιαίας βουλευτικής τους αποζημίωσης).

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει, μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία, λένε ότι η ποινή είναι θάνατος ή ισόβια αν αποτολμήσει κανείς να αποδεχθεί την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών αν και όποτε ωριμάσουν οι συνθήκες και έρθει το θέμα στην Βουλή» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσηςαναφερθείς στο εξώδικο των παμμακεδονικών οργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας που επέδωσαν με δικαστικό επιμελητή στα σπίτια των βουλευτών, τους οποίους προειδοποιούν επί λέξει για τα εξής:

«Αν δεν προβείτε στα νόμιμα, δηλαδή στην προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ως άνω ξεκάθαρο ερώτημα και κανένα άλλο (σ.σ. “Να συμπεριλαμβάνεται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία της χώρας των Σκοπίων; ΝΑΙ-ΟΧΙ”), ώστε δεσμευτικά για εσάς και την κυβέρνησή σας να προκύψει η απάντηση του ελληνικού λαού, αλλά εξακολουθήσετε την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με το ως άνω εκπεφρασμένο πολλάκις περιεχόμενο, “σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία που θα ισχύει έναντι όλων (ergaomnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή”, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο».

Τους καλούν συγκεκριμένα να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό την προκήρυξη δημοψηφίσματος, σε αντίθετη περίπτωση αν εξακολουθήσουν «την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής θέσης του κ. Κοτζιά σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ» (εννοούν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό) και αν δεν άρουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους προς τον ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση και επίσης αν δεν ανεξαρτητοποιηθούν, ώστε να μην αναπληρωθούν σε περίπτωση παραίτησης, τότε θα έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Η εξώδικη διαμαρτυρία είναι 25 σελίδες και τονίζουν ότι «η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους της Ελλάδας στο κράτος των Σκοπίων, συνιστά εκχώρηση των εδαφών της Μακεδονίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk