Κρίσιμες χαρακτήρισε τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας πως «οι πατριώτες οφείλουμε να παραμερίσουμε τις όποιες αντιθέσεις μας και να συζητήσουμε».
Μιλώντας για τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και την κριτική που δέχτηκε, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως δεν σκέφτεται κάθε φορά πώς θα αντιδράσουν κάποιοι φίλοι του στο Τwitter, το Facebook, στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΠΑΣΟΚ. «Αν θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες -και οι στιγμές ιδίως με την Τουρκία είναι κρίσιμες- στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και λέω ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση», τόνισε μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «αλίμονο αν σκεφτόμουν τι έλεγαν οι άλλοι. Θα γινόμουν καρμπόν της παλιάς πολιτικής που κάθε φορά για να μιλήσεις σκέφτεσαι ποιους και ποια συμφέροντα ενοχλείς».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως, μόνο το Ποτάμι έχει καταθέσει Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με το οποίο συμφωνεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όμως έχει κάνει προφορική πρόταση. Και αναρωτήθηκε: «Πώς θα μπορούσαμε να αρνηθούμε τη συζήτηση της πρότασής μας;».
Σχετικά με τη δέσμευση που έλαβε από τον πρωθυπουργό για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως σε κάποια συμφώνησαν και σε άλλα διαφώνησαν, αλλά εξέτασαν και τα μοντέλα άλλων χωρών και κατέληξαν στο να συζητηθεί η πρόταση και να υπάρξουν τροποποιήσεις με βάση τις θέσεις και των άλλων κομμάτων, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με την κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως «δεν μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω καθεστώτα ή κυβερνήσεις που δεν ακολουθούν τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ξέρω ότι γράφτηκαν πολλά αλλά αισθάνομαι αρκετά δυνατός για να υπερασπιστώ τις απόψεις μου» κατέληξε σχετικά.
Μιλώντας για το «ανοικτό μέτωπο» των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «εμείς προκαταβολική ψήφο δε μπορούμε να δώσουμε» κι επανέλαβε ότι, τόσο το Ποτάμι, όσο και το Κίνημα Αλλαγής επιμένουν σε μία λύση σύνθετης ονομασίας που θα «τελειώσει» την εκκρεμότητα με τους γείτονές μας, με εγγυήσεις για την απαλοιφή του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα και από τα σχολικά βιβλία. Και συμπλήρωσε πως «οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να γυρίσουν σελίδα και θα πρέπει να εκπαιδεύσουν και τον δικό τους λαό σε μία λογική συνύπαρξης και καλής γειτονίας με τους Έλληνες». Μάλιστα πρόσθεσε πως η σχετική πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης θα «έρθει» στη Βουλή μετά το Πάσχα και θα υπάρχει και πρόταση για την επίλυση κάποιων εκκρεμοτήτων με την Αλβανία.
Τέλος, για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου ο Σταύρος Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες σ’ όλους όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση λέγοντας ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε τους νόμους και να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα που πληγώνουν πολύ τους φιλάθλους και χαλάνε τις Κυριακές μας και τις μέρες μας. Δεν αποτελεί λύση η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος «γιατί μετά παραδίνεσαι στον χουλιγκανισμό». Κατέληξε λέγοντας πως το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι η απουσία νόμων, αλλά το ότι δεν εφαρμόζονται.