Το Ποτάμι ζητεί την σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για την βία στα γήπεδα – Σφοδρά πυρά από ΝΔ

Tην έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού

Tην έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την εξέταση της επάρκειας ή μη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και ειδικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ζητεί ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δ. Σεβαστάκη. Αφορμή οι εικόνες ντροπής και αίσχους στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Όπως τονίζει ο κ. Μαυρωτάς, «η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος».

Τα έκτροπα προκάλεσαν πολιτικούς τριγμούς. Όπως τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του κόμματος για θέματα πολιτισμού, «βιώνουμε άλλη μία ημέρα πολιτικού ζόφου». «Το βαθύ σκοτάδι μιας κυβέρνησης που έστησε συστήματα διαπλοκής με όλα τα υλικά από το παρελθόν που κάποτε κατακεραύνωνε -χειραγώγηση του Τύπου, φίλοι επιχειρηματίες με προνομιακές σχέσεις, πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Οι χθεσινές εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τραυματίζουν την χώρα. Δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια καχεκτική δημοκρατία με μια κυβέρνηση ανίκανη να επιβάλλει όρους και κανόνες. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι αυτό το έρεβος. Υπάρχει η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας του πνεύματος», σημείωσε.

Αναφερθείς στο θέμα ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού επί διακυβέρνησης Καραμανλή, Ι. Ανδριανός, μίλησε για «μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο» και τόνισε ότι «ή θα προσελκύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ξανά τις ελληνικές οικογένειες ή δεν θα ξεκολλήσει ποτέ από το τέλμα». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για «αποσπασματικά βήματα χωρίς να εφαρμόσει και να ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε», σημειώνοντας ότι «τα όποια βήματα έκανε, ήταν βήματα προς τα πίσω».

Η επιστολή Μαυρωτά

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μαυρωτά προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Σεβαστάκη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Μετά τα τελευταία ζοφερά γεγονότα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Superleague τα οποία οδήγησαν την Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού στην επ’ αόριστον διακοπή του, η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος.

Με βάση τα γεγονότα αυτά παίρνω την πρωτοβουλία να σας ζητήσω να διεξαχθεί μια έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την επάρκεια ή μη της νομοθεσίας σε σχέση με τα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο.
Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Superleague, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, Ελληνική Αστυνομία, Αθλητικός Εισαγγελέας ή και όποιων άλλων προταθούν) θα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για μία ουσιαστική συζήτηση σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητικό χώρο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk