• Αναζήτηση
 • Μετρό Σύνταγμα: Οδηγίες προς το κοινό εν όψει κλεισίματος μπαρών την Κυριακή

  Οδηγίες για την εύρυθμη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, από και προς τον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», εξέδωσε ο ΟΑΣΑ, ενόψει του κλεισίματος των πυλών του σταθμού την Κυριακή 4 Μαρτίου.

  Οδηγίες για την εύρυθμη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, από και προς τον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», εξέδωσε ο ΟΑΣΑ, ενόψει του κλεισίματος των πυλών του σταθμού την Κυριακή 4 Μαρτίου.

  Ο Οργανισμός υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό τα ακόλουθα:

  Α. Να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card).
  B. Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου.
  Γ. Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου.

  Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα», προκειμένου να εξέλθει από τον σταθμό «Σύνταγμα» οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο-κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».

  Στον σταθμό του Συντάγματος οι πύλες θα κλείσουν την Κυριακή 4 Μαρτίου, πλην της πύλης των ΑμεΑ.

  Από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου και από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, το κλείσιμο των πυλών στο «Σύνταγμα» θα διεξαχθεί εκτός των ωρών αιχμής (6:00-10:00 και 15:00 έως 19:00).

  Η πύλη των ΑμεΑ στο «Σύνταγμα», η οποία χρησιμοποιείται για τη διέλευση ανέργων και ΑμεΑ, θα παραμείνει ανοιχτή από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου και θα κλείσει την επόμενη ημέρα.

  Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη ο Οργανισμός εξήγγειλε το πλήρες κλείσιμο των πυλών σε 21 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έως τις 15 Μαρτίου. Εκτός από τον σταθμό «Σύνταγμα», στους σταθμούς «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος», «Μαρούσι» (αυτοί οι 15 σταθμοί θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου, πλην της πύλης των ΑμεΑ, η οποία θα κλείσει στις 15 Μαρτίου) και στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» (οι πύλες σε αυτούς τους 5 σταθμούς έχουν κλείσει, πλην της πύλης των ΑμεΑ, η οποία θα κλείσει στις 15 Μαρτίου).

  Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή έως τις 15 Μαρτίου, ενδέχεται να προστεθούν και άλλοι σταθμοί.

  Μέχρι τις 15 Μαρτίου κλειστές οι μπάρες του Μετρό σε 16 σταθμούς

  Σε σταδιακό κλείσιμο επιπλέον πυλών σε 16 σταθμούς προχωράει εντός του πρώτου 15ημέρου του Μαρτίου ο ΟΑΣΑ σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με στόχο το πλήρες κλείσιμο των πυλών στους εν λόγω σταθμούς στις 15 Μαρτίου 2018. Παρά τις εξαγγελίες περί απολύτου εφαρμογής του «έξυπνου» συστήματος εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, τελικά η καθημερινή εφαρμογή και η ανάγκη εξοικείωσης –κυρίως των ευάλωτων ομάδων-των χρηστών, οδηγούν σε μια πιο λελογισμένη εφαρμογή.

  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΑΣΑ, ο εμβληματικός -θα έλεγε κανείς λόγω της υψηλής κυκλοφορίας- σταθμός του Συντάγματος θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει. Για τα διαστήματα 5-10 Μαρτίου και 12 14 Μαρτίου, το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής, εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00.

  Επίσης, οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου, με την πύλη των ΑμεΑ να παραμένει ανοικτή. Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

  Τέλος, στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας», όπου οι πύλες –πλην των ΑμεΑ- έχουν ήδη κλείσει, στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

  Στο πεδίο της έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 540.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card, κάτι το οποίο αναδεικνύει τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εφόσον συγκριθεί και με το μέσο όρο των 250.000 μηνιαίων καρτών που εκδίδονταν στο «χαρτί». Επίσης, σε ανέργους και ΑμεΑ έχουν εκδοθεί περί τις 45.000 προσωποποιημένες κάρτες. Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται μέσω ειδικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr), από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου.

  Όπως ενημερώνει ο ΟΑΣΑ, έχει προσωποποιηθεί και αποσταλεί το σύνολο των αιτήσεων, που έχει υποβληθεί μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται άνεργοι και ΑμεΑ. Οι τρέχουσες νέες αιτήσεις διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστέρηση. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα ανάλογα πεδία, η ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει το σχετικό δικαίωμα και στη συνέχεια, οι δικαιούχοι «φορτίζουν» το δωρεάν κόμιστρο στα αυτόματα μηχανήματα.

  Όσοι δικαιούχοι (άνεργοι, ΑμεΑ) δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα, μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στο www.athenacard.gr, είτε να μεταβούν στα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk