• Αναζήτηση
 • Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα

  Σε μια δήλωση που προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ βουλευτών, έκανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ.

  Σε μια δήλωση που προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ βουλευτών, έκανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας μιλώντας στην Βουλή και συγκεκριμένα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα, διότι νέο πρόγραμμα με τη μία ή την άλλη μορφήσημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μίγμα πολιτικής», είπε. Φράση που ερμηνεύτηκε από βουλευτές ότι «θολώνει το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο».

  Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε ότι «ελπίζω να τελειώσουμε το καλοκαίρι με τα προγράμματα διάσωσης και να βγούμε ξανά να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας και να σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή μας προοπτική». Και τόνισε ότι «αν δεν αποκτήσουμε την αυτονομία να σχεδιάζουμε μόνοι μας την πολιτική της χώρας και το μίγμα της πολιτικής, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά από αυτά που όλοι θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν». Ως κεντρικό ζήτημα προέκρινε την φορολογία, λέγοντας ότι «πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι σήμερα», είπε.

  Μάλιστα πρόσθεσε ότι «δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το εάν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε, αλλά πρέπει να είναι στόχος μας, να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά». «Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις -αγορές. Άρα, από τώρα έως και τον Αύγουστο, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει. Να βγούμε στις αγορές και να μπορούμε από κει και πέρα, μόνοι μας να αποφασίζουμε», υπογράμμισε.

  Ως αιχμές εκλήφθηκαν και οι αναφορές του κ. Πιτσιόρλα στα εθνικά θέματα. «Εμείς πρέπει να επιδιώκουμε τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή χωρίς βεβαίως να υποχωρούμε στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όμως πρέπει να κάνουμε το παν για να υπάρξει ηρεμία και σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να δούμε πώς θα το πετύχουμε», είπε, ενώ επικαλέστηκε την φράση του κεντρώου πολιτικού Ιωάννη Ζίγδη που είχε πει ότι «με παλικαρισμούς τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται». «Χρειάζεται μια σταθερή πολιτική, μια πολιτική σύνεσης και μια πολιτική συμμαχιών πολύ σοβαρή για να μπορούμε να πατάμε στα πόδια μας και να μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας», είπε.

  Οικονομία