• Αναζήτηση
 • Σκαθάρι μένει ζωντανό στο στομάχι ενός βατράχου [Βίντεο]

  Οπως διαπιστώθηκε ένα σκαθάρι μπορεί να παραμένει ζωντανό μέσα στο στομάχι του ζώου που το έχει καταπιεί ακόμη και για διάστημα δύο ωρών μετά την κατανάλωση του και κάποια στιγμή εκκρίνει τοξικές ουσίες υποχρεώνοντας το ζώο να κάνει εμετό και έτσι να αποδράσει.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ερευνητές του Πανεπιστημίου Kobe στην Ιαπωνία μελέτησαν σκαθάρια της οικογένειας carabidae που διαθέτει περίπου 500 είδη. Τα σκαθάρια αυτά έλαβαν από τους ειδικούς το προσωνύμιο «βομβαρδιστές» επειδή όταν απειλούνται εκτοξεύουν στον εχθρό τους ένα κοκτέιλ τοξικών ουσιών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι κάποια από αυτά τα σκαθάρια έχουν την μοναδική ικανότητα όχι μόνο να παραμένουν ζωντανά μέσα στο στομάχι των ζώων που τα έχουν καταπιεί αλλά κάποια στιγμή εκκρίνουν τοξικές ουσίες υποχρεώνοντας το ζώο να κάνει εμετό και έτσι να αποδράσει.Στα πειράματα που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τα σκαθάρια αυτά μπορούν να διατηρούνται στην ζωή και να απελευθερώνονται με την βοήθεια των τοξικών τους ουσιών ακόμη και δύο ώρες αφότου το κατάπιε κάποιο ζώο, στην προκειμένη περίπτωση ένας βάτραχος.

  Θεόδωρος Λαΐνας

  Science
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk