• Αναζήτηση
 • Παπαδημητρίου:Επιβεβαιώνει εξαγορά «κόκκινων» δανείων στρατιωτικών

  Επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου την εξαγορά «κόκκινων» δανείων των

  Επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου την εξαγορά «κόκκινων» δανείων των στρατιωτικών, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδ. Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Παπαδημητρίου διευκρίνισε ότι υπάρχουν τα εργαλεία εκείνα που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς των «κόκκινων» δανείων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι το μόνο που απομένει είναι μια νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να προσαρμοσθεί αναλόγως το πλαίσιο που διέπει τον Αυτόνομο Οικοδομικό Συνεταιρισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), από το αποθεματικό του οποίου θα γίνει η εξαγορά των συγκεκριμένων δανείων, είτε απευθείας είτε μέσω ίδρυσης Ανώνυμης Εταιρείας.

  «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας ότι «η εξαγορά των “κόκκινων” δανείων από φορείς του δημοσίου τομέα μπορεί να προσφέρει επωφελείς λύσεις τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα όσο και για τους δανειολήπτες». Και δήλωσε ότι «μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου αλλά με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να μην δημιουργηθούν δημοσιονομικά προβλήματα ή μια νέα γενιά κακοπληρωτών».

  Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε πολλή σημαντική είδηση την τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου, καθώς ανοίγει πλέον την πόρτα ώστε όλα τα υπουργεία να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες. Και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να προχωρήσει άμεσα στην εξαγορά των δανείων των εκπαιδευτικών, το ίδιο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου για τα δάνεια των αγροτών αλλά και οι υπόλοιποι υπουργοί. «Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά», τόνισε. Αντιδρώντας ο υπουργός Οικονομίας τον κάλεσε να μην βάζει στο στόμα του λέξεις που δεν είπε, διευκρινίζοντας ότι «δεν είπα ότι όλα τα υπουργεία μπορούν να το κάνουν αυτό».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk