• Αναζήτηση
 • Ο πρώτος ετήσιος απολογισμός από την ίδρυση του ΤΜΕΔΕ

  Ο πρώτος ετήσιος απολογισμός από την δημιουργία του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

  Ο πρώτος ετήσιος απολογισμός από την δημιουργία του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.) παρουσιάστηκε σε εκδήλωση με τίτλο «Ίδρυση – Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Προοπτικές», παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, καθώς και εκπροσώπων από τον χώρο της οικονομίας και του τεχνικού κλάδου.

  Ο πρώτος ετήσιος απολογισμός έγινε από τον πρόεδρο του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος τόνισε ότι το 2017 υπήρξε χρονιά ορόσημο για το Ταμείο, καθώς επιτεύχθηκε η ίδρυσή του, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία της εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας των μηχανικών, στηρίχθηκε το έργο τους και η πραγματική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα υλοποιήθηκε με επιτυχία η μετάβασή του σε πάροχο ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων e-Πρωτόκολλο, e- Εγγυητικών και e – Εγκυρότητα.

  Ο κ. Μακέδος τόνισε τη σημασία που έχει η ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο Ταμείο της περιουσίας που του αναλογεί και παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο δράσεων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί όχι μόνο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την επέκτασή τους σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα ανταποκρίνονται στις υψηλές ανάγκες και απαιτήσεις του κλάδου, που έχει υποστεί και τις χειρότερες συνέπειες λόγω της κρίσης.

  Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, επισήμανε την αναγκαιότητα αλλά και την κυβερνητική δέσμευση για στήριξη του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., καταδεικνύοντας την συμβολή του στην πραγματική οικονομία.

  Ενώ ο αναπληρωτής τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Νότης Μηταράκης τόνισε την υπεραξία που δημιουργεί για τους μηχανικούς η λειτουργία του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για τα προβλήματα του κλάδου των μηχανικών λόγω της ύφεσης και των υψηλών ασφαλιστικών και φορολογικών συντελεστών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Γιώργος Στασινός, εξήρε το έργο που παρήχθη στο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που δημιουργεί η παραγωγική συνεργασία των δύο μερών. Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Ταμείου, ο τομεάρχης Υποδομών – Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, η πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και καθηγήτρια του ΕΜΠ ΤόνιαΜοροπούλου, η Σοφία Αλεξοπούλου ως εκπρόσωπος της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ATTICA BANK Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ATTICA BANK Θεόδωρος Πανταλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, πρόεδροι των Εργοληπτικών και Μελετητικών οργανώσεων, πρόεδροι κλαδικών και επαγγελματικών συλλόγων, πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, πρόεδροι των Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, καθώς και ανώτατα στελέχη του τεχνικού κλάδου και του τραπεζικού τομέα.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk