• Αναζήτηση
 • Φωτίου: Θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις στα πολυτεκνικά επιδόματα μέσα στο 2018

  Την διαβεβαίωση ότι εντός του 2018 η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις μειώσεις στα πολυτεκνικά επιδόματα

  Την διαβεβαίωση ότι εντός του 2018 η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις μειώσεις στα πολυτεκνικά επιδόματα, έκανε στην Βουλή η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, υπερασπιζόμενη πλήρως κατά τα άλλα τις ρυθμίσεις που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο.

  Μάλιστα εμφανίστηκε επικριτική σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μειώσεων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κάνοντας λόγο, λέγοντας ότι υπήρχε ανισοτιμία μεταξύ των οικογενειών με ένα ή δυο παιδιά και των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω, κάτι που οι επίμαχες ρυθμίσεις, κατά την ίδια, θεραπεύουν.

  Μάλιστα κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διότι, όπως είπε, «το προηγούμενο καθεστώς χρησιμοποίησε τις τρίτεκνες ως φύλλο συκής για να κρύψει το δημογραφικό πρόβλημα».

  Αναφέρθηκε δε στα στοιχεία των γεννήσεων λέγοντας ότι το 2013 ήταν 94.000, το 2015 ήταν 91.800, ενώ αυξήθηκαν το 2016 σε 92.900 και όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για το δημογραφικό. Από τις 800.000 οικογένειες που λαμβάνουν επιδόματα, οι 738.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις, ενώ θα υπάρξει γρήγορα νέο σύστημα στον ΟΓΑ το οποίο θα παρέχει τα επιδόματα ανά δίμηνο.

  Επίσης, οι μισές από τις τρίτεκνες και πολύτεκνες θα δουν μεγάλες αυξήσεις, όπως τόνισε αναφέροντας και παραδείγματα: τρίτεκνη οικογένεια που έπαιρνε 2.940 ευρώ θα πάρει επιπλέον 420 ευρώ, τετράτεκνη με 3.920 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.120 ευρώ και πεντάτεκνη που έπαιρνε 4.900 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.820 ευρώ.

  Οι υπόλοιποι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι που ανήκουν στις δυο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν, κατά την ίδια, ελάχιστες μειώσεις. Και όπως δήλωσε, «αναγνωρίζουμε ότι σε περίοδο κρίσης καμία οικογένεια δεν αντέχει μειώσεις, για αυτό θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις μειώσεις μέσα στο 2018», ενώ εξήγγειλε ότι το 2018 «θα θεσμοθετήσουμε μεγάλο σχέδιο παροχών και υπηρεσιών για το παιδί».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk