Η Γεωργία Γεννιά ζητεί από Τσίπρα διορθώσεις στα οικογενειακά επιδόματα

Διορθώσεις στα οικογενειακά επιδόματα ζητεί με επιστολή της στον πρωθυπουργό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία

Διορθώσεις στα οικογενειακά επιδόματα ζητεί με επιστολή της στον πρωθυπουργό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά. Η επιστολή της μάλιστα αυτή αποκαλύφθηκε από τον εισηγητή της ΝΔ Χρίστο Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής και κατατέθηκε από τον ίδιο στα πρακτικά.

Ωστόσο, θέμα καταψήφισης του νομοσχεδίου από την κυρία Γεννιά δεν τίθεται, σύμφωνα με διευκρινήσεις της ίδιας. Σύμφωνα με δηλώσεις της στον «Σκάι», η κυρία Γεννιά είπε ότι η επιστολή ήταν εσωτερικό έγγραφο και ότι την έστειλε στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κυβερνητικού έργου. «Δεν ξέρω γιατί και πώς διέρρευσε.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την αύξηση και όχι την κατάργησή τους, όπως περίμενε η αντιπολίτευση», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικογενειακά επιδόματα.

Η επιστολή της, η οποία στάλθηκε στον Αλ. Τσίπρα χθες, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, καθώς και στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, έχει θέμα:

«Επισήμανση της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας των τριτέκνων και πολυτέκνων για την επί της ουσίας κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω με τις προωθούμενες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου». Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κυρία και Κύριε Υπουργέ,

Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για του τρίτεκνους και πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισόδημα των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων).

Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους.

Συντροφικά,

Γεωργία Γεννιά

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk