• Αναζήτηση
 • Πονοκέφαλος για το υπουργείο Εργασίας συνδικαλιστικός νόμος και νέες εισφορές

  Πυρετώδεις συσκέψεις και διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση των σημαντικών εκκρεμοτήτων σε εργασιακά και

  Πυρετώδεις συσκέψεις και διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση των σημαντικών εκκρεμοτήτων σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα πραγματοποιούνται από τις πρώτες ημέρες του έτους στο υπουργείο Εργασίας. Ο οργασμός των δραστηριοτήτων καταλαμβάνει τόσο τον έβδομο όροφο – υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης – όσο και τον όγδοο, όπου βρίσκεται το γραφείο της υπουργού κυρίας Εφης Αχτσιόγλου.
  n Το τρέχον στοίχημα του υπουργείου αφορά κατ’ αρχάς τις διατάξεις του συνδικαλιστικού νόμου για την κήρυξη της απεργίας, οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν με το νομοσχέδιο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Σημειωτέον ότι οι διατάξεις αυτές προκαλούν οξύτατες αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό και κοινωνικό πεδίο και θα δοκιμάσουν τις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΚΚΕ, το οποίο έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους στο συγκεκριμένο θέμα.
  n Στον άλλο όροφο ο υφυπουργός κ. Τ. Πετρόπουλος έχει ως άμεση προτεραιότητα το θέμα των νέων εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την έκδοση των ειδοποιητηρίων (μέσω της ΗΔΙΚΑ), απ’ όπου θα φανούν τυχόν διαφορές με το προηγούμενο καθεστώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί εντός του 2016 είναι – αντιστοίχως – χαμηλά με τα προηγούμενα έτη και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στις εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
  n Κατά τα λοιπά ως το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων – με τον νόμο Κατρούγκαλου – και η αποτύπωση της «προσωπικής διαφοράς», επί της οποίας θα προκύψουν μειώσεις το 2019.
  n Αρχές Φεβρουαρίου – και όχι νωρίτερα – θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την ένταξη στην ρύθμιση – μέχρι 120 δόσεις – των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα παραπέμπει σε αντίστοιχη εφαρμογή του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
  n Εντός του μηνός Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 75.000 κύριων συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα από ένα ως τρία έτη. Αυτό αποτελεί υποχρέωση της χώρας προς τους δανειστές και εντάσσεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες. Η υλοποίησή της ή όχι αναμένεται να κριθεί στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος οικονομικής σταθεροποίησης.

  HeliosPlus

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk