• Αναζήτηση
 • To υπερηχητικό τρένο του Ρίτσαρντ Μπράνσον

  Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής του ομίλου Virgin, ίδρυσε μια νέα εταιρεία για την κατασκευή ενός υπερηχητικού τρένου παρόμοιου με το Hyperloop που κατασκευάζει ο Ελον Μασκ

  ''

  Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής του ομίλου Virgin που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, αποφάσισε να μπει στα χωράφια του ενός άλλου μεγιστάνα και οραματιστή του Ελον Μασκ. O Μασκ εκτός από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους διαστημικούς πυραύλους χρηματοδοτεί και την δημιουργία ενός υπερηχητικού τρένου.
  Το Hyperloop όπως έχει ονομαστεί αυτό το τρένο θα κινείται με ηλιακή ενέργεια όχι πάνω σε ράγες αλλά μέσα σε αγωγούς κενού αέρος αναπτύσσοντας ταχύτητες 1,200 χλμ/ώρα!
  Ηδη οι δοκιμές του Hyperloop έχουν πάει πολύ καλά και μάλιστα κάποιες χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αποφασίσει να το χρησιμοποιήσουν.

  Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον βρήκε ελκυστική την ιδέα και ίδρυσε την εταιρεία Virgin Hyperloop One με στόχο να κατασκευαστεί ένα αντίστοιχο τρένο. Οπως ανακοινώθηκε πραγματοποιήθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου στην Νεβάδα οι πρώτες δοκιμές του Hyperloop One και ήταν απόλυτα πετυχημένες. Στις δοκιμές τα βαγόνια κατάφεραν να αναπτύξουν ταχύτητες πέριξ των 500 χλμ/ώρα χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα λειτουργίας. Στόχος είναι τα βαγόνια του Hyperloop One να έχουν τελική ταχύτητα χιλίων χλμ/ώρα και τα στελέχη της εταιρείας πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να πιάσουν αυτόν τον στόχο μέσα στην επόμενη τριετία.

  Science