• Αναζήτηση
 • Success story και οδυνηρή πραγματικότητα

  Όποιος παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού στη συζήτηση

  Success story και οδυνηρή πραγματικότητα | tovima.gr
  Όποιος παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αποκόμιζε την εντύπωση ότι τελειώνουν τα μαρτύρια των ελλήνων πολιτών, ότι ξεμπλέκουμε οριστικά με τα μνημόνια και ότι γενικώς η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει θαυμάσια. Για όλα έχουν συμβεί στη χώρα οι μόνοι ανεύθυνοι είναι ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του που έχουν κάνει ότι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί ,ενώ οι ένοχοι για τα δεινά των τελευταίων χρόνων είναι φυσικά μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέστρεψαν τη χώρα.

  Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό όλοι ζούμε σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα, όλοι βιώνουμε, πληρώνουμε, υπομένουμε τις συνέπειες και της δικής του πολιτικής. Τις γνωρίζουν πολύ καλά και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες και όσοι προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

  Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά – το δηλώνουν άλλωστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις- ότι ούτε τα μνημόνια τελειώνουν, ούτε τα μέτρα. Μπορεί να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα,αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει.Και νέους φόρους 1,2 δισ. ευρώ περιλαμβάνει και νέες περικοπές επιδομάτων, ΕΚΑΣ και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση μιας σειράς ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους φορολογούμενους που είχαν απομείνει. Και βέβαια υπάρχουν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου που επικρέμονται πάνω από τους πολίτες, ανάλογα με την πορεία των εσόδων.
  Προφανώς δεν βρισκόμαστε μπροστά στον εφιάλτη του 2015, μετά την επιτόπια μνημονιακή στροφή του κ.Τσίπρα και την πλήρη προσαρμογή του στις απαιτήσεις των δανειστών.Απέχουμε όμως πολύ από το success story  που προσπαθεί να πλασάρει το κυβερνητικό επιτελείο.Αλίμονο άλλωστε αν μετά από 8 χρόνια κρίσης εξακολουθούσαμε να βρισκόμαστε στην αφετηρία της κρίσης.
  Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια όμως και για τους πολίτες και για την οικονομία συνολικά παραμένει και η πολυπόθητη ανάπτυξη μόλις που αχνοφαίνεται. Η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει την μεγάλη πλειοψηφία εργαζόμενων και επαγγελματιών, οι τράπεζες παραμένουν εγκλωβισμένες στα κόκκινα δάνεια, ακόμα και οι επενδύσεις που επιτέλους αποφάσισε να προχωρήσει ο Σύριζα, παραμένουν εγκλωβισμένες μεταξύ γραφειοκρατίας και ιδεοληψιών.

  Η ωραιοποίηση της κατάστασης μπορεί να βολεύει τους πολιτικούς και εκλογικούς σχεδιασμούς του κ.Τσίπρα,αλλά απέχει πού από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Που γνωρίζουν πλέον καλά ότι όσες ψευδαισθήσεις κι αν καλλιεργεί η κυβέρνηση ο δρόμος για απαλλαγή από την εποπτεία των δανειστών και την έξοδο από την κρίση θα είναι μακρύς κι επίπονος…


  TO BHMA

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk