• Αναζήτηση
 • Λοβέρδος: «Άρρηκτες οι σχέσεις Καμμένου – Παπαδόπουλου»

  Με νέα έγγραφα επανήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδος για να καταδείξει τις «στενές και

  Με νέα έγγραφα επανήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδος για να καταδείξει τις «στενές και άρρηκτες σχέσεις», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Β. Παπαδόπουλο, τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία. Με τα νέα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Λοβέρδος προκύπτει, σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του, ότι «είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες». Όπως τονίζει ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ «το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο». Και σημειώνει ότι «τα συγκεκριμένα βλήματα, για τα οποία έγινε η ψευδοδιακρατική συμφωνία κρίθηκαν μη αναγκαία από επιχειρησιακή άποψη (στις 27.6.2016) και επομένως διαθέσιμα προς πώληση, αμέσως μετά δηλαδή από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά τους από τον Παπαδόπουλο (στις 20.6.2016)».

  Τονίζει δε ότι «ο κ.Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις, αλλά πρώτα από όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες “οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο” που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή».

  Τα έγγραφα που παραθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, αφορούν:

  1. Έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 20/6/2016 του κ. Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου του Βασιλείου της Ιορδανίας για αγορά 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών.

  2. Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών στις 26/6/2016 που κρίνει ως μη αναγκαία επιχειρησιακά κι άρα διαθέσιμα προς πώληση 300.000 βλήματα 105 χιλ.

  3. Έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΘΑ με ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο αναφέρει «Προσοχή!!! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό».

  Με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος ζητεί απαντήσεις για το «ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου» και «εις τι συνίσταντο αυτές οι δεσμεύσεις». « Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου;», αναφέρει συγκεκριμένα.

  Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση «παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις σας ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένο Α ) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας». «Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένα Β1 και Β2 ).Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο», τονίζεται.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk