• Αναζήτηση
 • Ο Βασιλειάδης, τα «καθαρά χέρια» και ο «επιθανάτιος ρόγχος» της διαπλοκής

  Λάβρος κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης

  Λάβρος κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στην Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης: «Σε αυτές εδώ τις συνθήκες, σε αυτήν εδώ τη χώρα που εσείς καταντήσατε παρία της Ευρώπης, ερχόμαστε εμείς, με τα χέρια καθαρά και τα μανίκια σηκωμένα για δουλειά να τη φέρουμε εκεί που της αξίζει», είπε χαρακτηριστικά, διακηρύσσοντας ότι «με αυτόν εδώ τον προϋπολογισμό, αφήνουμε πίσω οριστικά το καθεστώς των μνημονίων».

  Σε μια πύρινη ομιλία κατά την συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Βασιλειάδης ξιφούλκησε κατά της αντιπολίτευσης με ιδιαίτερη σφοδρότητα: «Εσείς συνεχίστε όπως σας αρμόζει και όπως συνηθίσατε. Σφιχταγκαλιασμένοι με το διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα διαπλοκής που δίνει λυσσαλέα τη μάχη παλινόρθωσης της ανομίας, έχετε μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

  Εμείς, μαζί με την κοινωνία, προχωράμε», είπε, ενώ προεξόφλησε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος της βαθιάς νύχτας της ελληνικής οικονομίας και συζητούμε τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό» και πρόσθεσε: «Όσο κι αν προσπαθεί η αντιπολίτευση να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, βιάζοντας την κοινή λογική, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για όλα όσα έφεραν την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού, όσο κι αν τα σκύβαλα των κατευθυνόμενων ΜΜΕ σαστισμένα που μία κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει βασικούς κανόνες στην οικονομική ζωή, αλαλάζουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν πανικό, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα».

  Μάλιστα διέγνωσε ότι «όλα αυτά είναι ο επιθανάτιος ρόγχος ενός φαύλου συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς που τελειώνει και ο επίλογός του θα γραφτεί το τρίτο τρίμηνο του 2018 με την έξοδο της χώρας από τη βαθιά επιτήρηση με την κοινωνία όρθια».

  Όσον αφορά τον χώρο ευθύνης του είπε ότι «στην ίδια λογική κινούμαστε και στον αθλητισμό». «Κρατώντας χαμηλά τις δαπάνες της κεντρικής υπηρεσίας καταφέρνουμε να κρατάμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, σταθερές αρχικά τις μεταβιβαστικές πληρωμές προς τους εποπτευόμενους φορείς, τις ομοσπονδίες και τα εθνικά αθλητικά κέντρα. Σταθερές στο ύψος της ολυμπιακής χρονιάς του 2016 με τις προβλέψεις που κάνουμε στη ΓΓΑ να δείχνουν ότι στο τέλος του έτους θα μπορούμε να μιλάμε για μία αύξηση των χρηματικών ροών προς τις ομοσπονδίες η οποία θα είναι της τάξης του 5% έως 10%», είπε.

  Επίσης ανέφερε ότι «μήνα με τον μήνα εξοφλούμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, συσσωρευμένα χρέη ετών που γράφτηκαν στο χιόνι από τους δήθεν εξυγιαντές της οικονομικής ζωής και τιμητές αυτής της κυβέρνησης». Αναφερθείς στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στις ομοσπονδίες για τη διακυβέρνησή τους, για την οικονομική λογοδοσία και διαφάνεια με τον έλεγχο από τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, τόνισε ότι «ανοίγουμε μία νέα σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό», ενώ σημείωσε ότι με τα 85 έργα που τρέχουν ανά την Επικράτεια, «έργα ουσίας και όχι κορδέλας, αλλάζουμε τον αθλητικό χάρτη της χώρας».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk