• Αναζήτηση
 • Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 50% για τις απεργίες

  Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη

  Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας. Η νομοθετική ρύθμιση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αποτυπώνει την συμφωνία κυβέρνησης – Θεσμών για το θέμα, προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/5).

  Η ρύθμιση, όπως έχει πει η κυβέρνηση, αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία και όχι τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

  Συγκέντρωση ΠΑΜΕ

  Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, υπερασπιζόμενο όπως αναφέρει το δικαίωμα της απεργίας.

  Ανακοίνωση του ΚΚΕ

  Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία, αναφέρει:

  «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον – άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

  Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές «αξιολογήσεις». Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

  Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk