• Αναζήτηση
 • Μουσικές προτάσεις για τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου

  Πολλές οι συναυλίες, πολλές οι μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα, πολλοί και ενδιαφέροντες οι καλλιτέχνες που

  Πολλές οι συναυλίες, πολλές οι μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα, πολλοί και ενδιαφέροντες οι καλλιτέχνες που αποφασίζουν να μοιραστούν τις νύχτες με τους θεατές – ακροατές τους και εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο από να προτείνουμε κάποιες από αυτές που πιστεύουμε ότι θα σας κάνουν να περάσετε όμορφες στιγμές, αν και διαφορετικές μεταξύ τους.
  Οι Imam Baildi επιστρέφουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν το 10th Anniversary Tour τους, ύστερα από 30 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τις sold out βραδιές στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και το Μόναχο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.
  Η εν λόγω παρέα γίνεται 10 ετών και τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου ετοιμάζεται να μας σερβίρει την πιο εορταστική, την πιο καλοδουλεμένη, την πιο ορεξάτη της συνταγή στο Passport Κεραμεικός. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει κομμάτια που έχουμε αγαπήσει καθώς και τις νέες ιδέες τους. Τις βραδιές θα ανοίγουν οι πολλά
  υποσχόμενοι ΚΑΛΤΑband, που ξεκινούν τη δική τους πορεία στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής, με μια αυθεντική ματιά και έναν πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό παραδοσιακών οργάνων.
  Ο Χρήστος Θηβαίος συναντά μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς. Ο λόγος για την ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου. Οι δυο τους δημιουργούν ένα μουσικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί το συναίσθημα, από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στο Club του Σταυρού του Νότου. Εκεί θα μοιράζονται τις εμπειρίες και τα τραγούδια τους και μας συστήνονται σαν ένα. «H συνεργασία μου με τον Xρήστο είναι ένα πέρασμα μέσα στα χρόνια που μεγάλωνα μέχρι να φτάσω εδώ. Στο σήμερα. Είναι το «Ημερολόγιο» που κρατούσα στο λύκειο, μαθαίνοντας τα τραγούδια του, είναι η «Γυναίκα που βιαζόμουν να γίνω, είναι κάθε «Χαραμάδα πανικού» που πέρασε το σώμα μου μέχρι ο φόβος σιγά-σιγά να γίνει «Αγάπη». Σε αυτό το σημείο συναντώ τον Χρήστο Θηβαίο, που τόσο θαυμάζω. Μέχρι να με πάει με το σπουδαίο έργο του στο επόμενο «Σιδερένιο μου νησί»» δηλώνει η Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ από τη δική πλευρά ο Χρήστος Θηβαίος συμειώνει τα εξής: «H Mαρία Παπαγεωργίου είναι μονόδρομος συνεργασίας. Γιατί αν δεν υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει σήμερα. Τη στιγμή που είμαι ακραιφνώς παρών, έχω γίνει ήδη χθες. Με τη Μαρία παίζουμε μουσική γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη χαραμάδα του πανικού μας. Αντί να σβήσουμε, ανάβουμε γενέθλια κεριά στο όνομα της εκρηκτικής μας συνάντησης». Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Σταύρoς Ρουμελιώτης (κιθάρες), Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα) και Αγγελος Παπαδάτος (κοντραμπάσο).
  The Heliocentrics. Το γκρουπ που αγνοεί τη διαφορετικότητα ανάμεσα στα εναλλακτικά είδη μουσικής και καταργεί τα μουσικά όρια εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Gazarte με την πλήρη σύνθεσή του. Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή στο άλμπουμ «The Outsider» τoυ DJ Shadow το 2006, έχει παρουσιάσει πλήθος δίσκων που κινούνται μεταξύ jazz, hip-hop, phsych, krautrock και musique concrete, ενώ στις συνεργασίες του συναντά κανείς κορυφαία ονόματα από διαφορετικές μουσικές σκηνές, από τον Mulatu Astake μέχρι τον Gaslamp Killer. Η πηγαία ικανότητα του γκρουπ να χειρίζεται τη μουσική διαισθητικά και παρορμητικά προέρχεται από την επιθυμία του να μην εγκλωβίζεται σε μουσικές νόρμες και διαδικασίες δημιουργίας. Ηδη από τη σύστασή του, ο ήχος του ήταν προϊόν τού live αυτοσχεδιασμού. Η ζεστή, μελωδική φωνή της Barbora Patkova συναντά τα δίχως όρια grooves της μπάντας σε ένα live που μας οδηγεί σε ανεξερεύνητες μουσικές διαστάσεις. To Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην καρδιά του χειμώνα, οι Heliocentrics ανεβάζουν τη θερμοκρασία από το Main Stage του Gazarte με κομμάτια από το τελευταίο album τους «A World οf Masks» (2017, Soundway Records) καθώς και με αγαπημένα κομμάτια από ολόκληρη τη μουσική τους διαδρομή.
  Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Κύτταρο, οι Απροσάρμοστοι (Κυριάκος Δαρίβας: τύμπανα, Οδυσσέας Γαλανάκης: κιθάρα, Αλέκος Αράπης: μπάσο), τα εναπομείναντα μέλη της «συμμορίας» που μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη,τον Λουκά Γκέκα και με μπροστάρη τον αξέχαστο Παύλο Σιδηρόπουλο τάραξαν τα νερά της πιο σημαντικής – όπως αποδείχτηκε κατόπιν – δεκαετίας της εγχώριας ροκ σκηνής, πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος, μας δίνουν τη χαρά, την αιτία και την αφορμή να τραγουδήσουμε μαζί τους. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια συναυλία σε αυτή τη γιορτή για τον πρίγκιπα του γλυκόπικρου παραμυθιού που λέγεται «ελληνική ροκ σκηνή»· πρόκειται για τα τραγούδια του, για τη στάση ζωής του, για την «προίκα» του και όσα αυτά εκφράζουν.

  HeliosPlus

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk