• Αναζήτηση
 • Τα «fakenews» της κυβέρνησης και το «Κίνημα Αλλαγής»

  Της μόδας έγιναν τα «fakenews». Μεταδοτική αρρώστια δανεική από τη φρασεολογία του κ. Τραμπ. Για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, οι κακές ειδήσεις των ΜΜΕ ακόμη και τα γεγονότα διαψεύδονται με ένα σύντομο «τιτίβισμα» «fakenews».

  Τα «fakenews» της κυβέρνησης και το «Κίνημα Αλλαγής» | tovima.gr

  Της μόδας έγιναν τα «fakenews». Μεταδοτική αρρώστια δανεική από τη φρασεολογία του κ. Τραμπ. Για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, οι κακές ειδήσεις των ΜΜΕ ακόμη και τα γεγονότα διαψεύδονται με ένα σύντομο «τιτίβισμα» «fakenews».

  Αυτό συνέβη και στη Βουλή με την αγορά βλημάτων. Οι μονόλογοι των αρχηγών και το λεξιλόγιο πραγματικά υποβάθμισαν το δημόσιο διάλογο. Επιστρατεύθηκαν τα «fakenews». Ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας ένα κατηγορώ στους πάντες, αντιπολίτευση και ΜΜΕ, μας διαβεβαίωσε ότι όλα τα νέα είναι σκευωρίες. Θαρρείς και όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να ανατρέψει την «πρώτη φορά αριστερά». Η αλήθεια όμως θα μπορούσε να είναι πολύ απλή.
  Αντί να ψάχνουμε «συνωμότες» μία και μόνο απλή δήλωση της Σαουδικής Αραβίας, ήταν αρκετή για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Να ήταν όλα καθαρά και αληθινά. Και όσο αυτή η δήλωση δεν γίνεται, το τοπίο θα είναι θολό. Θα υπάρχουν αναπάντητα πολλά ερωτηματικά. Και βέβαια οι συνειρμοί για τα «fakenews» της κυβέρνησης, αλλά και για τις αυταπάτες όταν ήταν αντιπολίτευση έρχονται στο προσκήνιο.

  Για να μην ξεχνάμε:

  Χθες, με τις αυταπάτες ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν στον λαό κατάργηση των μνημονίων, κατάργηση των δανείων, κατάργηση της τρόικα, παροχές σε εργαζομένους και μισθωτούς!!! Δυστυχώς τους διέψευσε η πραγματικότητα του Γ’ Μνημονίου και η συνεχής παρουσία της τρόικα.

  Σήμερα το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αυτό είναι η μισή αλήθεια, διότι η άλλη μισή είναι επαχθής, είναι τα μνημονιακά μέτρα, οι ρυθμίσεις που θα συνεχίσουν να βαραίνουν δυσβάσταχτα από το 2018 έως το 2022 το λαό μας.

  Καλό είναι να μην ξεχνάμε:

  Κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι ξεπουλάει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, την ενέργεια κ.α. Στα δύο χρόνια διακυβέρνησής του ξεπουλήθηκαν όλα αυτά με την υπογραφή της κυβέρνησης και όλη η κρατική περιουσία εντάχθηκε στο Υπερταμείο, μέχρι την αυγή του 22ου αιώνα.

  Όταν με αφορμή την εκλογή Προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ στα δύο χρόνια κυβέρνησης (Σαμαρά – Βενιζέλου) προκάλεσε τις εθνικές εκλογές σήμερα δεν μπορεί να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι ζητάει εκλογές. Αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν εύκολα να διαψευσθούν ως «fakenews» των ΜΜΕ.

  Είναι καιρός ένας νέος πολιτικός φορέας να αλλάξει σελίδα στο λεξιλόγιο των «fakenews» και του διχαστικού πολιτικού λόγου. Έχει ανάγκη ο λαός μας την αλήθεια. Την εμπιστοσύνη σ’ αυτά που δεσμεύεται το πολιτικό προσωπικό και σε αυτά που κάνει. Να κλείσει το χάσμα λόγων και έργων. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια κάποτε ξεθωριάζουν. Δεν βρίσκουν ούτε θεατές, ούτε ακροατές. Στο χώρο της «κεντροαριστεράς» κάτι κινείται.

  Πάμε μπροστά λέει το νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς. Για να αλλάξουμε σελίδα με το «Κίνημα Αλλαγής» που σηματοδότησαν Φ. Γεννηματά και Σ. Θεοδωράκης. Κάνουν πράξη το επόμενο βήμα για την ίδρυση του νέου φορέα. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες (ΔΗΣΥ – ΠΟΤΑΜΙ) κάτω από κοινή πολιτική ομπρέλα. Το Συνέδριο την Άνοιξη. Οι δημοσκοπήσεις σηματοδοτούν ότι το στοίχημα της ιδεολογικής και πολιτικής κυριαρχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι μπροστά. Το «Κίνημα Αλλαγής» μπορεί να κάνει τη διαφορά.

  Οι πολιτικές εξελίξεις, με τη συμμετοχή των πολιτών, μπορεί να είναι ραγδαίες.Ελπίζω βέβαια να μην ακούσουμε από τους κυβερνόντες ότι οι εξελίξεις αυτές είναι «fakenews».

  Το «Κίνημα Αλλαγής», οφείλει να αλλάξει αυτό το πολιτικό σκηνικό των «fakenews». Να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Το αφήγημα της νέας παράταξης για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους πολίτες πρέπει να πατάει στη γη, στις ανάγκες της χώρας.

  Να κατανοήσουν οι πολίτες ότι η «μεταμνημονιακή» έξοδος το 2018, που υπόσχεται η σημερινή διακυβέρνηση, δεν είναι δρόμος στρωμένος με τριαντάφυλλα και δάφνες για την κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις της χώρας (με το Γ’ Μνημόνιο του κ. Τσίπρα), από το 2019 μέχρι το 2022 είναι ιδιαίτερα επαχθείς. Και βέβαια η κρατική περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ είναι στη διάθεση των δανειστών για την εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων μέχρι την αυγή του 22ου αιώνα.
  Να προτείνει το «Κίνημα Αλλαγής» ένα πολιτικό σχέδιο ανασυγκρότησης παραγωγικής και θεσμικής , που θα ενώνει τις παραγωγικές δυνάμεις και δεν θα διχάζει τους πολίτες.

  Η κοινωνικοποίηση αυτού του πολιτικού σχεδίου είναι μία δύσκολη και επίπονη δουλειά. Οι πολίτες μονάχα μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν φθάνουν οι μονόλογοι στα ΜΜΕ και στα διάφορά πάνελ. Ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια τους τους το μέλλον. Τα δοκίμασε τα τελευταία χρόνια όλα. Καιρός να αλλάξουμε. Ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Το παράδειγμα θα δώσει η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης. Να προσκαλέσει κάθε δημοκρατική κίνηση για συστράτευση στο νέο «Κίνημα Αλλαγής». Να ενεργοποιήσει τους «αποστρατευμένους» πολίτες. Να αλλάξει την πορεία του τόπου. Ο πνευματικός κόσμος, οι δημοσιολογούντες και το πολιτικό προσωπικό πρέπει να αλλάξουν το πολιτικό λεξιλόγιο. Λέξεις πεζοδρομίου δεν ταιριάζουν στο δημόσιο λόγο. Να σταματήσει το παιχνίδι «κλέφτες», «ψεύτες» και «αστυνόμοι».

  Είναι ανάγκη το «Κίνημα Αλλαγής» να κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι με τη γλώσσα της αλήθειας. Να κοινωνικοποιήσει ένα νέο πολιτικό πρόσωπο στα λόγια και τις πράξεις.

  Οι Άγγλοι λένε ότι και ο Θεός θέλει διαφήμιση γι’ αυτό κτυπάνε οι καμπάνες. Το «Κίνημα Αλλαγής» έχει ανάγκη την επικοινωνιακή καμπάνια των πολιτών στους χώρους δουλειάς, τα κινήματα, την κοινωνία, τους φορείς και τις φιλικές παρέες για να ισχυροποιήσει την παρουσία του ως πολιτική δύναμη εξουσίας.

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk