Το Εθνικό Πάρκο Kaieteur στην Γουινέα αποτελεί ένα από τα τελευταία σημεία του πλανήτη όπου ο άνθρωπος δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο πάρκο αυτό υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται παρθένες και αποτελούν οικολογικούς παραδείσους που δεν έχουν εξερευνηθεί σε βάθος.
Μια αποστολή εξερεύνησης που οργάνωσε η οικολογική οργάνωση Global Wildlife Conservation στο Εθνικό Πάρκο Kaieteur οδήγησε στην ανακάλυψη 30 άγνωστων μέχρι σήμερα ειδών φυτών, εντόμων και ψαριών.

Η πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη είναι τα 15 νέα είδη υδρόβιων σκαθαριών ενώ η πιο εντυπωσιακή είναι σύμφωνα με τους ειδικούς ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος μπλε ταραντούλας. Αν και έχουν εντοπιστεί 40 είδη αραχνών με έντονο μπλε χρώμα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξηγήσουν τον λόγο που αναπτύχθηκε στις αράχνες αυτή η απόχρωση. Φαίνεται ότι το μπλε χρώμα δεν έχει αναπτυχθεί στις αράχνες ως ένα σήμα επικοινωνίας ανάμεσα τους αλλά οι ειδικοί εικάζουν ότι ίσως τις βοηθά να καμουφλάρονται την νύχτα από τους εχθρούς τους.