Οι τερμίτες έφτιαξαν τον καθεδρικό τους!

Εντοπίστηκε μια φωλιά τερμιτών η οποία μοιάζει με πιστό αντίγραφο της περίφημης Σαγράδα Φαμίλια, του καθρεδικού ναού του Γκαουντί στην Βαρκελώνη

Οι τερμίτες θεωρούνται ίσως οι πιο ταλαντούχοι αρχιτέκτονες του ζωϊκού βασιλείου. Κατασκευάζουν τις φωλιές τους με τρόπο τέτοιο ώστε καταρχάς να είναι απόλυτα προστατευμένες στο τοπικό περιβάλλον. Φροντίζουν να είναι κατασκευασμένες από υλικά αλλά και τεχνική ώστε οι κάτοικοι της φωλιάς να ζουν άνετα, να έχουν συνεχή παροχής τροφής, να υπάρχει η απαραίτητη υγρασία και εξαερισμός ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει προστασία από τα στοιχεία της φύσης που μπορούν να τους προκαλέσουν προβλήματα.
Οι φωλιές των τερμιτών ξεχωρίζουν όπου βρίσκονται και αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Για τους λόγου το αληθές ο διάσημος εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα την φωτογραφία μιας φωλιάς που «έχτισαν» τερμίτες στον Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Η φωλιά αυτή μοιάζει με πιστό αντίγραφο της εμβληματικής Σαγράδα Φαμιλία, του καθεδρικού ναού της Βαρκελώνης που φέρει την υπογραφή του θρυλικού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

Δείτε σχετικά: Μαθήματα αρχιτεκτονικής από τους τερμίτες


Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ομοιότητα της φωλιάς με την Σαγράδα Φαμίλια

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk