• Αναζήτηση
 • O Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση συναντά ένα ποτήρι Αγιωργίτικο

  Ο αστυνόμος Χαρίτος του Πέτρου Μάρκαρη ήταν ο ήρωας που είχε μεγάλη επιτυχία στην πρεμιέρα του οινογνωσιακού κύκλου που διοργανώθηκε στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο αστυνόμος Χαρίτος του Πέτρου Μάρκαρη ήταν ο ήρωας που είχε μεγάλη επιτυχία στην πρεμιέρα του οινογνωσιακού κύκλου που διοργανώθηκε στο poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι). Σε αυτούς τους κύκλους παρουσιάζεται κάθε φορά ένας λογοτεχνικός ήρωας, γνωστός και για τη σχέση του με το αλκοόλ.

  Στην Οινογνωσία του Σαββάτου 25.11 φιλοξενείται ο Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση. Από αριστοκρατική οικογένεια φινλανδικής καταγωγής, ο Γιούγκερμαν έζησε απολαμβάνοντας τη ζωή του ως πότης, χαρτοπαίκτης, εκβιαστής και απατεώνας. Η ρώσικη επανάσταση τον ανάγκασε να καταφύγει στην Ελλάδα, όπου αναδείχτηκε σε μεγάλο τραπεζικό στέλεχος.

  Ο Στρατής Πασχάλης – ποιητής, μεταφραστής, δοκιμιογράφος, θεατρικός συγγραφέας – παρουσιάζει τον Γιούγκερμαν, ενώ η ντελικάτη και αρωματική γεύση του Αγιωργίτικου θα συνοδέψει τα αγαπημένα εδέσματα του Γιούγκερμαν.

  Κρατήσεις θέσεων στο 210 3228839 (εσωτ. 201) Συμμετοχή κατ΄άτομο 20 ευρώ. Ωρα έναρξης: 21:00.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk