• Αναζήτηση
 • Η Μαρί Λεπέν δηλώνει θύμα μιας τραπεζικής πλεκτάνης

  Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν δηλώνει θύμα μιας «τραπεζικής φάτουα», έπειτα από το κλείσιμο των προσωπικών της τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και αυτών του κόμματός της.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν δηλώνει θύμα μιας «τραπεζικής φάτουα», έπειτα από το κλείσιμο των προσωπικών της τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και αυτών του κόμματός της.

  Ειδικότερα, σε συνέντευξή Τύπου η Λεπέν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για απόφαση να φιμώσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης»,

  Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, πρόσθεσε ότι θα στραφεί δικαστικώς εναντίον της Societe Generale και μιας θυγατρικής της, καθώς και εναντίον της HSBC για το κλείσιμο ενός προσωπικού της λογαριασμού που διατηρούσε επί 25 χρόνια.

  Η ηττημένη των τελευταίων προεδρικών εκλογών κατήγγειλε τις τράπεζες επειδή αρνήθηκαν να της χορηγήσουν δάνεια για τις ανάγκες της προεκλογικής της εκστρατείας και κατηγόρησε τους τραπεζίτες της για πολιτική «δίωξη» μετά την απόφασή τους να κλείσουν τους λογαριασμούς της ίδιας και του κόμματός της.

  Από την πλευρά του, το κόμμα της καταγγέλλει ότι η Societe Generale έκλεισε τους λογαριασμούς του και ότι όταν η τράπεζα διέταξε την θυγατρική της, την Credit du Nord, να διαχειριστεί έναν λογαριασμό της Λεπέν η τράπεζα αρνήθηκε να επεξεργαστεί πληρωμές από επιταγές και πιστωτικές κάρτες.

  Την Τρίτη, η Societe Generale ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται να σχολιάσει εξαιτίας του τραπεζικού απορρήτου τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς, ενώ σήμερα η HSBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο όταν της ζητήθηκε από το Reuters. Καμία από τις δύο αυτές τράπεζες δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το κλείσιμο των λογαριασμών της Λεπέν ή του Εθνικού Μετώπου.

  Αξίζει να σημειωθεί πως το Εθνικό Μέτωπο δαπάνησε 12,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την προεκλογική του εκστρατεία. Στη Γαλλία επιτρέπεται στις τράπεζες να αποφασίζουν μονομερώς το κλείσιμο λογαριασμών με έγκαιρη ειδοποίηση και χωρίς να υποχρεούνται να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αλλά είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό και ο καθένας μπορεί να ζητήσει από την Τράπεζα της Γαλλίας να ορίσει μια τράπεζα που θα υποχρεωθεί να του ανοίξει λογαριασμό.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk