• Αναζήτηση
 • Ερώτηση 7 «γαλάζιων» βουλευτών για τα κοινοτικά κονδύλια που δεν αξιοποιήθηκαν στην Δ. Αττική

  Εν αναμονή της κατάθεσης της τροπολογίας για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής, η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση αξιώνοντας

  Εν αναμονή της κατάθεσης της τροπολογίας για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής, η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση αξιώνοντας απαντήσεις για την τύχη των κοινοτικών κονδυλίων που είχαν διατεθεί για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών αυτών. Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση είχε στην διάθεσή τους εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική, τους οποίους δεν πραγματοποίησε.

  Μάλιστα, όπως σημειώνουν, τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η Κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει», επισημαίνει η ΝΔ, και ζητεί συγκεκριμένες απαντήσεις επ’ αυτού, καθώς θεωρούν ότι υπήρξε αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας.

  Τα ερωτήματα που θέτουν οι ερωτώντες βουλευτές είναι τα εξής:

  1. Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

  2. Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

  3. Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

  Την ερώτηση υπογράφουν οι «γαλάζιοι» Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk