• Αναζήτηση
 • Βούτσης: Δεν είμαστε ευτυχείς που υπερψηφίζαμε χωρίς να έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε κάτι

  Επίσκεψη στην Βουλή και συνάντηση με τον Πρόεδρό της Ν. Βούτση είχαν οι διαπιστευμένοι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, τους οποίους κάλεσε να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους την ελληνική πραγματικότητα.

  Επίσκεψη στην Βουλή και συνάντηση με τον Πρόεδρό της Ν. Βούτση είχαν οι διαπιστευμένοι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, τους οποίους κάλεσε να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους την ελληνική πραγματικότητα.

  «Αυτά τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε και περνάμε, κάπου οκτώ χρόνια αυτής της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, υπήρξε και μια θεσμική κρίση μέσα στο Κοινοβούλιο. Δεν νομοθετήσαμε πάντοτε έτσι όπως θα θέλαμε, έτσι όπως θα έπρεπε, ή έτσι όπως λέει το Σύνταγμά μας ή και τα Συντάγματα των δικών σας χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως «όσα ακούγονται αυτά τα χρόνια για μνημόνια, για μνημονιακές δεσμεύσεις με τους διεθνείς παράγοντες και τους θεσμούς, με βάση τα οποία προχωράνε οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, μόνο αν το δει κανείς στην πολιτική του ουσία αντιλαμβάνεται το θεσμικό δημοκρατικό έλλειμμα που παράγουν».

  Και τόνισε: «Δεν είμαστε ευτυχείς που αναγκαστήκαμε με όλες τις κυβερνήσεις σε αυτά τα οκτώ χρόνια να υπερψηφίζουμε χωρίς να είμαστε σε πλήρη γνώση όλων των θεμάτων που έχουν αποφασιστεί, χωρίς να είμαστε σε θέση και να έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε κάτι απ’ αυτά που έχουν συμφωνηθεί ή να προσθέσουμε κάτι, και χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς τις συνέπειες στην κοινωνία από τα συμφωνηθέντα».

  Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «εργαζόμαστε έτσι ώστε μέσα στο ’18, τον Αύγουστο του ’18 τυπικά, να κλείσει αυτός ο κύκλος και θεσμικής δημοκρατικής υποβάθμισης των εργασιών του Κοινοβουλίου» και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα κάνουμε μια πολύ συστηματική προσπάθεια, οι Έλληνες βουλευτές είναι παρόντες σε όλα τα fora παγκοσμίως -διεθνή, ευρωπαϊκά, περιφερειακά, θρησκευτικά, πολιτικά- έτσι ώστε να συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση και για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και για το μέλλον του κόσμου μας, σε μια φάση όπως η παρούσα, της παγκοσμιοποίησης, που εγκυμονεί πολλά αδιέξοδα και πολλούς κινδύνους».

  Επίσης τους ενημέρωσε ότι «υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές εκκρεμότητες οι οποίες θα πρέπει να προωθηθούν, όπως η τρίτη αξιολόγηση κι ενδεχομένως μια τελική αξιολόγηση για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, έτσι ώστε να βγει στις αγορές χωρίς μνημονιακή επιτήρηση».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk