• Αναζήτηση
 • ΝΑΤΟ: Επιπλέον 3.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν

  Να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων του στο Αφγανιστάν κατά 3.000 αποφάσισε το ΝΑΤΟ όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Τα μισά νέα στρατεύματα θα προέρχονται από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα από τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, επεσήμανε ο ίδιος λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων του στο Αφγανιστάν κατά 3.000 αποφάσισε το ΝΑΤΟ όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

  «Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει το Αφγανιστάν και αποφασίσαμε ότι θα ενισχύσουμε τη στήριξή μας (…) Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των στρατευμάτων μας για να βοηθήσουμε το Αφγανιστάν να βγει από το αδιέξοδο (…) Τώρα ο αριθμός τους είναι περίπου 13.000 και (…) θα φτάσει περίπου τις 16.000», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ.

  Τα μισά νέα στρατεύματα θα προέρχονται από τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα από τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, επεσήμανε ο ίδιος λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

  Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι οι στρατιώτες δεν «θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις μάχης», αλλά θα συμμετέχουν στην αποστολή εκπαίδευσης, υποστήριξης και παροχής συμβουλών.

  Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Νίκολσον, διοικητής της αποστολής Αποφασιστική Στήριξη του ΝΑΤΟ, είχε ζητήσει την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν ήδη από τον Φεβρουάριο, τονίζοντας ότι μερικές χιλιάδες ακόμη θα επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στους Ταλιμπάν και τις άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

  Εξάλλου βάσει της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα σταλούν επιπλέον 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk