Αμπε: Ανάγκη πίεσης στη Β. Κορέα για εγκατάλειψη των πυρηνικών

Για την ανάγκη άσκησης μέγιστης πίεσης στη Βόρεια Κορέα, μίλησε σε δηλώσεις του ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, συμφωνόντας με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τον μεγαλύτερο ρόλο που πρέπει να παίξει η Κίνα, με στόχο την εγκατάλειψη από την Πιονγιάνγκ του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος που διαθέτει.

Για την ανάγκη άσκησης μέγιστης πίεσης στη Βόρεια Κορέα, μίλησε σε δηλώσεις του ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, συμφωνόντας με τον αμερικανό πρόεδροΝτόναλντ Τραμπ για τον μεγαλύτερο ρόλο που πρέπει να παίξει η Κίνα, με στόχο την εγκατάλειψη από την Πιονγιάνγκ του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος που διαθέτει.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, την Δευτέρα, ο Άμπε είπε ότι η Ιαπωνία υποστηρίζει την θέση του Τραμπ, σύμφωνα με την οποία, όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την Βόρεια Κορέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στο Τόκιο, κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ασία, με κυρίαρχα θέματα, την Βόρεια Κορέα, αλλά και το εμπόριο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.