Καλά κρατούν οι διαξιφισμοί και η ανταλλαγή πυρών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως.
Από τη μια, η περιφερειακή αρχή, με επικεφαλής την κυρία Ρένα Δούρου, κρίνει άδικη την αφοριστική κριτική που δέχεται στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει το πάρκο και, από την άλλη, κάτοικοι της περιοχής θεωρούν απαράδεκτες τις βολές που δέχονται στην προσπάθειά τους να αλλάξει το τοπίο της καθημερινότητάς τους και ανοίκειες τις επιθέσεις με χαρακτηρισμούς για όψιμα ανησυχούντες.
Τώρα, φωτιές άναψεη ανοικτή επιστολή της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Πάρκων και Αλσών κυρίας Βασιλικής Λάσκαρη-Κρασοπούλου προς τους κατοίκους της περιοχής του Πεδίου του Αρεως, με την οποία ζήτησε την κατανόηση των γονιών έως ότου οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Αρεως ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για ασφαλή παιχνίδια για όλα τα παιδιά.
Ομως, προκάλεσε αντιδράσεις για τους αιχμηρούς χαρακτηρισμούς της κατά διαμαρτυρόμενων πολιτών, καθώς μεταξύ άλλων στην επιστολή της ανέφερε: «Τις τελευταίες ημέρες, δήθεν ανεξάρτητοι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωστά όμως στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και όψιμα ανησυχούντες παράγοντες και πολίτες επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα σχετικά με τις προσπάθειες που συστηματικά καταβάλλει η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ευθύνη τής Διοίκησης της Περιφέρειας τον Σεπτέμβριο του 2014 (…)».
Κάτοικοι της περιοχής που μετέχουν στην κοινότητα Επιμένουμε Πεδίον του Αρεως εμφανίζονται εξοργισμένοι με το κείμενο της εντεταλμένης για τα πάρκα περιφερειακής συμβούλου.
Σε επιστολή την οποία έστειλαν στην κυρία Δούρου το χαρακτηρίζουν «κακόβουλο, προσβλητικό και συκοφαντικό για τους πολίτες που αγωνίζονται για το ξαναζωντάνεμα του πάρκου».
Σημειώνουν ότι δεν μπορεί στέλεχος «σε έναν εμβληματικό θεσμό δημοκρατικής οργάνωσης της χώρας», όπως είναι η Περιφέρεια Αττικής, να υποτιμά, προσβάλλει και περιφρονεί «τον ανιδιοτελή αγώνα κατοίκων/πολιτών για το αυτονόητο δικαίωμά τους στον δημόσιο χώρο».
Ετσι, ζητούν από την κυρία Δούρου να καταδικάσει το κείμενο της κυρίας Λάσκαρη και να την απομακρύνει από τη θέση της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Πάρκων και Αλσών.
Απευθυνόμενοι στην κυρία Λάσκαρη αναφορικά με το κείμενο, την καλούν να κατονομάσει ποιοι είναι οι «κάτοικοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα», ποιοι εκείνοι που «ελάχιστα νοιάζονται για το Πεδίον του Αρεως» και ποιοι εκείνοι που «χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως εργαλεία ακτιβισμού», όπως γράφει στο κείμενό της.
Η κοινότητα Επιμένουμε Πεδίον του Αρεως περιγράφει ως εξής την ταυτότητά της: Συγκροτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τη σύμπραξη των κινήσεων Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίον του Αρεως, Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αθηνά, Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Αρεως και Κίνηση Γονέων για το Πεδίον του Αρεως και αριθμεί ήδη 3.500 μέλη.
Την επιστολή προς την περιφερειάρχη Αττικής υπογράφουν τα εξής μέλη της συντονιστικής επιτροπής της: Αντωνακάκης Στέφανος (συντ. εκπαιδευτικός), Αντωνιάδου Ελισάβετ (δικηγόρος), Βλάχου – Ρωμάνου Πέρσα (οικιακά), Βότση Μαρία (έμπορος), Γαβριελάτου Μοίρα (συντ. οδοντίατρος), Δεληχάτσιου Αντζελα (σκηνοθέτρια), Καλαντζής Δημήτρης (δημοσιογράφος), Καλογήρου Βίκυ (ιδ. υπάλληλος), Καριψιάδης Γιώργος (δημόσιος υπάλληλος), Κοκκινάκης Θοδωρής (μπακάλης), Μαστρογιαννάκη Ειρήνη (συντ. υπάλληλος ΟΤΕ), Μεταξά Ευαγγελία (συντ. ιδ. υπάλληλος), Μισούλης Γιώργος (συντ. αρχιτέκτονας), Παπαθανασίου Αύρα (χειρ. οδοντίατρος), Σολδάτος Χαραλαμπος (εκδότης), Τσιαμπούρης Δημήτρης (ηλ. μηχανικός), Φινέ Ελένη (γραφίστρια), Χατζοπούλου Βασιλική (συμβολαιογράφος).
Στην επιστολή τους προς την κυρία Δούρου επισημαίνουν με επιθετικό ύφος ότι με το κείμενό της η περιφερειακή σύμβουλος απαξιώνει κατοίκους – πολίτες, «που όπως τώρα έτσι και στο παρελθόν έχουν δώσει αγώνες για να μείνει το Πεδίον του Αρεως ανοιχτό και δημόσιο,που έχουν συλληφθεί όταν προσπαθούσαν να εμποδίζουν την αυθαίρετη προσπάθεια μεγαλοπαραγόντων να καταπατήσουν το πάρκο, πολίτες που με τις αντιδράσεις τους απέτρεψαν τον κατακερματισμό του με τη διάνοιξη λεωφόρων που επιχείρησαν προκάτοχοί σας, ανθρώπους που έχουν συγκρουστεί σφοδρά με τις διοικήσεις Κατριβάνου, Γεννηματά, Μπέη και Σγουρού, όταν απαξίωναν το Πεδίον του Αρεως, οδηγώντας το στη σημερινή κατάσταση, την οποία συνεργάτες σας, όπως η κυρία Λάσκαρη, αδυνατούν να διαχειριστούν. Ας κοιτάξετε στα αρχεία της περιφέρειας και της υπερνομαρχίας για τις δεκάδες σχετικές επιστολές».
Παράλληλα, σκιαγραφούν ως εξής την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως:
Τα αναψυκτήρια (Αλσος καιGreenPark) παραμένουν το ένα κλειστό εδώ και έναν χρόνο ενώ είναι έτοιμο και το άλλο ερειπωμένο.
Τα δύο περίπτερα, αν και είναι πλήρως ανακαινισμένα από 5ετίας, παραμένουν κλειστά.
Οι παιδικές χαρές είναι κλειστές με αποκλειστική ευθύνη της περιφέρειας, η οποία πάντως προ τριμήνου –όταν ζητούσαμε να επισκευασθούν –μας διαβεβαίωνε, διά της κυρίας Λάσκαρη και άλλων στελεχών της, ότι «είναι απόλυτα ικανοποιητικές».
Οι κοινόχρηστες βρύσες είναι κλειστές.
Τα σιντριβάνια, η υδάτινη διαδρομή και ο ροδώνας είναι εκτός λειτουργίας.
Οι πλήρως ανακαινισμένες τουαλέτες είναι κλειστές και σε λίγο θα χρειάζονται νέα επισκευή για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Δεν υπάρχει καμία υποδομή για τους ηλικιωμένους που στο παρελθόν κατέκλυζαν το Πεδίον του Αρεως.
Επιπλέον στο πότισμα του πάρκου (όσο γίνεται) χρησιμοποιείται νερό της ΕΥΔΑΠ αντί για νερό από τις πέντε γεωτρήσεις που υπάρχουν στο Πεδίον του Αρεως και είναι δυστυχώς κλειστές».

HeliosPlus