Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Κέβιν Σπέισι, έρχονται να επιβαρύνουν το «πλούσιο» ιστορικό του δημοφιλούς ηθοποιού. Οκτώ παλιοί και νέοι συνεργάτες του Σπέισι από τη σειρά House of Cards, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και τονίζουν ότι έκανε το περιβάλλον της σειράς «τοξικό».

Κανείς από τους οκτώ συνεργάτες δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, καθώς φοβούνται για ενδεχόμενα αντίποινα. Ωστόσο, ένας πρώην βοηθός παραγωγής εκμυστηρεύεται το χρονικό της παρενόχλησης, που συνέβη σε αρχική σεζόν της σειράς. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο και όδευαν προς γύρισμα στη Βαλτιμόρη. Ο Σπέισι οδηγούσε όταν «ξαφνικά και χωρίς καμία άδεια, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι μου. Σοκαρίστηκα» δηλώνει ο βοηθός παραγωγής.

«Ήταν ένας άντρας σε ισχυρή θέση, ενώ εγώ κάτι σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης». Ο ίδιος δεν ανέφερε το περιστατικό σε επικεφαλής της σειράς ή στην αστυνομία, παρά μόνο σε συνεργάτη του.

Όταν έφτασαν στο γύρισμα, ο βοηθός παραγωγής τον βοήθησε να μεταφέρει τα πράγματά του από το αυτοκίνητο στο προσωπικό του χώρο. Όταν οι δύο άντρες βρέθηκαν εκεί, συνεχίζει ο ίδιος, «με στρίμωξε, μπλόκαρε την έξοδο και με προσέγγισε ακατάλληλα. Του είπα ότι δεν είμαι εντάξει με αυτό και δεν αισθάνομαι άνετα».

Έπειτα, ο Σπέισι έφυγε από το χώρο οργισμένος και αναστατωμένος, μπήκε στο αμάξι του και αποχώρησε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μήνες αργότερα, ο βοηθός είπε σε ανώτερό του ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλεί σεξουαλικά και η λύση που εκείνος πρότεινε εκείνος ήταν να μην τον αφήνει ποτέ μόνο μαζί του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Έτσι, η παρενόχληση σταμάτησε για αρκετό καιρό.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά ήταν ρουτίνα για τον Κέβιν Σπέισι και εκμεταλλευόταν τη θέση του για τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα πολύ τοξικό περιβάλλον για τους νέους άνδρες που συναναστρέφονταν μαζί του».

Άλλοι εργαζόμενοι της σειράς House of Cards, συμφώνησαν με τα όσα ανέφερε ο βοηθός παραγωγής.

Μέλος του συνεργείου είπε ότι εργάστηκε για τη σειρά και για τους έξι κύκλους και παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλούσε και τον άγγιζε. «Έβαζε τα χέρια του πάνω μου με περίεργους τρόπους. Μου έκανε μασάζ ή άγγιζε το στομάχι μου με μη φυσιολογικό τρόπο». Ο ίδιος εξήγησε ότι αισθάνονταν ιδιαίτερα άβολα με όλο αυτό και πως θα ήθελε πολύ να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά και χωρίς φόβο».

Πρώην βοηθός κάμερας υπογράμμισε ότι είδε αρκετές φορές τον ηθοποιό να παρενοχλεί συναδέλφους, αφού τα αγγίγματα συνέβαιναν σε ανοιχτούς χώρους και όλοι μπορούσαν να το δουν.