• Αναζήτηση
 • Καμίνης: Μπορώ να φέρω πίσω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

  «Η υποψηφιότητά μου μπορεί να φέρει πίσω τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Η υποψηφιότητά μου μπορεί να φέρει πίσω τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

  «Μπορούμε να τους ξανακερδίσουμε. Δεν έχω καμία σχέση με το παρελθόν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΠΑΣΟΚ, παρά το ότι το έχω ψηφίσει αρκετές φορές. Η πορεία μου είναι εκτός κομματικών συστημάτων και δεν έχω εμπλακεί σε εσωκομματικές διαμάχες. Πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε αυτούς τους ψηφοφόρους πίσω και να συσπειρώσουμε τον κόσμο σε έναν πολύ ζωτικό και κρίσιμο χώρο. Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω» ανέφερε.

  Μιλώντας στο «Politico», σχετικά με το αν υπάρχει χώρος για τη νέα παράταξη στο πολιτικό σκηνικό, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της Δεξιάς, η νέα δημοκρατική παράταξη μπορεί να εκφράσει ένα ξεκάθαρο προοδευτικό στίγμα. «Άλλωστε ο μεγάλος διαχωρισμός πλέον είναι ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Αυτό το συναντάμε παντού στην Ευρώπη».

  Αναφορικά με το «αφήγημα επιτυχίας» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι αυτό είναι «παραμύθι». «Αυτό που πρέπει να κάνουν στην κυβέρνηση είναι να φέρουν επενδύσεις στη χώρα και σιγά- σιγά να δούμε ανάπτυξη και οι άνεργοι να αρχίσουν να βρίσκουν δουλειές. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ».

  «Την ίδια ώρα η κυβέρνηση λέει ότι η ανεργία μειώνεται, λόγω των θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης στις οποίες ο κόσμος πηγαίνει για να επιβιώσει. Δεν υπάρχει λοιπόν ανάπτυξη στη χώρα και δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να φέρει την ανάπτυξη. Γι’ αυτό λέω ότι είναι ένα παραμύθι», ανέφερε.

  Ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι θα έχουμε εκλογές το 2018, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να γίνουν κανονικά το 2019. «Αν το δικό μας κεντροαριστερό εγχείρημα πετύχει, η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις εκλογές, γιατί θα βρεθεί σε κατάσταση πανικού», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

  Δείτε επίσης
  Πολιτική